Iohannis, replică pentru un ministru PSD: România nu are buget din cauza incapacităţii Guvernului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, în urma afirmaţiilor ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, conform cărora întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzată de lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"În şedinţa CSAT din data de 19 decembrie 2018, au fost avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Aceste informaţii au fost făcute publice la finalul şedinţei. Drept urmare, afirmaţiile potrivit cărora proiectul de buget pentru anul 2019 este întârziat din cauza lipsei avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt false şi constituie o încercare de a discredita o instituţie fundamentală a statului, cu responsabilităţi constituţionale în domeniul apărării şi securităţii naţionale", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Cotroceniul a subliniat că România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv "din cauza incapacităţii Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil".