Ion Diacov: Procurorul general este controlat de Vlad Plahotniuc

Procurorul general, Corneliu Gurin, este controlat de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc.
Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov
Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov (ziarulnational.md)

Procuratura nu este capabilă să lupte cu oligarhia, iar Republica Moldova este un stat captiv. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Procuratura Generală nu luptă cu oligarhii şi cu procurorii corupţi pentru că are nevoie de ei. Concursurile de promovare şi angajare a procurorilor sunt făcute de ochii lumii, deoarece câştigătorii sunt cunoscuţi din timp. Ei îşi pun oamenii lor. Procurorul general este controlat de PD, partid care la rândul său controlează Procuratura. A fost un caz când un procuror, care nu convenea lor, a câştigat întâmplător după merit concursul de promovare. Pentru că nu era dorit în funcţia respectivă, i-au intentat dosar penal şi a fost anunţat concurs repetat”, a spus fostul procuror.

Ion Diacov s-a referit şi la evenimentele din 7 aprilie 2009. „Au fost comise falsuri şi încălcări grave. Nu constă problema în faptul că judecătorii au judecat în comisariate. Problema constă în faptul cum au fost judecaţi. Majoritatea tinerilor au fost reţinuţi cu încălcări grave ale legislaţiei, multora li s-au perfectat mai apoi procese verbale că ar fi fost reţinuţi în flagrant. Dar nimeni (...) n-a fost pedepsit, iar unii au fost promovaţi”, a spus Diacov.

Ion Diacov, care este frate cu preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a anunţat la începutul săptămânii că în semn de protest pleacă definitiv din Procuratură şi renunţă la toate distincţiile de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe