Ion Sturza: Platforma DA, Partidul Democrat, Partidul Şor sau transfugii nu vor fi admişi în viitorul parlament

Chiar dacă Maia Sandu ar putea fi suspendată printr-un proces de impeachment, Ion Sturza subliniază că preşedinta proaspăt aleasă de toţi moldovenii asta şi aşteaptă.
Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

În Republica Moldova, nimeni, cu excepţia Maiei Sandu, nu-şi doreşte alegeri anticipate pentru că nu mai au şanse să prindă un loc într-un parlament nou. Nici PDM, Platforma DA, Şor&Co. Despre transfugi nici nu poate fi vorba, constată fostul premier moldovean, Ion Sturza, menţionând că PSRM ar trece la jumătate, iar Şor nu va fi admis întrucât va trebui să-şi rezolve problemele legale şi să finanţeze legal electorala.

Seară de seară, politicienii moldoveni ies la TV şi spun neadevăruri. Ambalajul este tot mai complex, cuvintele alese – tot mai sofisticate. Ei se gândesc la ţară, au grija de popor... „Îi înţeleg, asta este fiinţa politică - lipsită de sinceritate. Dar şi frica, panica”, susţine Ion Sturza în contextul situaţiei politice de la Chişinău, notând că „oamenii nu mint” ,ci doar îşi permit să ascundă adevărul atunci când nu le convine ceva.

În opinia acestuia, cel mai complicat este pentru cei de la Platforma DA întrucât au iluzia că ar putea guverna într-o combinaţie cu Dodon (Ce naivitate!) şi astfel ar resuscita partidul. Aceste iluzii îi coboară de la 3 la 1%! Doar adepţii lor feroce de pe Facebook le mai rămân. Ei ştiu care este soluţia de a mai salva ceva, dar nu au curaj.

Mai mult, nici Mariana Durleşteanu nu va fi premier, cu tot cu „majoritatea" ei. Tot mai mulţi încep să înţeleagă, probăluiască de ce nu. Şi nu e vorba doar de trecut.

Chiar dacă Maia Sandu ar putea fi suspendată printr-un proces de impeachment, Ion Sturza subliniază că preşedinta proaspăt aleasă de toţi moldovenii asta şi aşteaptă. „Nu va supăraţi, stimaţi politicieni, dar cineva trebuie să vă spună ce şi cum. Înainte de a deveni foşti.”

Mariana Durleşteanu, candidata propusă de PSRM împreună cu cei afiliaţi Partidului Şor la funcţia de premier a comentat în context că nu se hazardează la această poziţie şi că a luat această decizie cu anumite condiţii, pe care le va expune după decizia Curţii Constituţionale din 23 februarie.

„Nu tot acest parlament a votat hibridul Dodon-Sandu în februarie 2019, nu tot ăştia au semnat Declaraţia de stat capturat? Eu am votat pentru a schimba lucruri şi mulţi ca mine au aşteptat să se facă lucruri imediate.

Cu regret dialog nu există şi angajament politic nu se prea reiterează. Nu rup tricoul pentru funcţii, mai este şi spiritul uman. Aşa cum Dvs. aţi acceptat în 2015 la această poziţie controlată de Plahotniuc şi apoi a fost ştim ce ...”, a conchis Durleşteanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe