Ion Sturza: „Rataţii şi frustraţii” de la Chişinău trebuie să se lase de politica putredă - instrumentul lor de îmbogăţire şi jaf

Mariana Durleşteanu nu va fi premier, cu tot cu „majoritatea” ei, afirmă ex-premierul Ion Sturza.
Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul premier moldovean Ion Sturza susţine că în Republica Moldova va fi necesar un referendum, dacă nu va fi acceptată soluţia anticipatelor.

„Aşa şi va fi”, a declarat acesta pentru Gazeta de Chişinău, cu referire la declaraţia preşedintelui Maia Sandu, potrivit căreia „Ţara trebuie salvată de hoţi, iar la anticipate sau referendum, oamenii vor decide viitorul lor şi al R. Moldova”. Abordare pe care Sturza o crede justificată.

„Trebuie să tranşăm odată şi să ne lăsăm de trecutul şi prezentul putred, unde politica este doar un instrument de îmbogăţire şi jaf. Atât. În rest, e doar demagogie a celor care beneficiază de acest sistem, dar şi a rataţilor şi frustraţilor”, a adăugat fostul prim-ministru, potrivit sursei citate.

Chiar dacă nu a dat nume, anterior Ion Sturza afirma că în situaţia cea mai complicată s-ar afla în prezent Platforma DA, „întrucât au iluzia că ar putea guverna într-o combinaţie cu Dodon (Ce naivitate!) şi astfel ar resuscita partidul. Ei ştiu care este soluţia de a mai salva ceva, dar nu au curaj. ”

Pe de altă parte, Sturza crede că nici Mariana Durleşteanu nu va fi premier, cu tot cu „majoritatea” ei.

În opinia liderului PSRM, Igor Dodon exprimată în cadrul unei emisiuni televizate, Maia Sandu ar trebui să execute hotărârea Curţii Constituţionale şi să semneze decretul de numire a Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru pe care socialiştii şi cei afiliaţi fugarului Şor o susţin în continuare.

Nu va fi nici referendum nici anticipate şi atunci va fi un guvern interimar până la alegerile ordinare. În caz contrar, va exista o destabilizare totală şi proteste în masă”, a avertizat ex-preşedintele ţării, Igor Dodon.