Ion Sturza: Viorel Morari nu e victimă; vrea să scape de răspundere pentru crime împotriva moldovenilor

Morari a instrumentat zeci de dosare împotriva inamicilor lui Plahotniuc, acesta a mimat investigaţiile în dosarul furtului miliardului şi a pus la dubă în nume personal oameni de afaceri nevinovaţi etc., afirmă Ion Sturza.
Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie
Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie (CIJM)

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza consideră că moldovenii au memorie scurtă amintind că şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, temporar suspendat din funcţie de către Procurorul General, a fost instrumentul de represalii de bază al regimului Plahotniuc, iar în prezent ar vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor.

„Nu-mi place Stoianoglo! E timid, vorbeşte prost româna, a băut cafea cu Plaha şi, dezastru, vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate.

Aşa şi vrei să strigi 'Jos mâinile de pe Morari!' Sindromul Stockholm la moldoveni. Ne plac călăii noştri”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook, precizând că „acest domn Morari nu este domnul Chicu, care a stat ruşinat (poate) în spatele oligarhului la „mitingul" de pomină. El nu a aruncat cu curcani peste gard. Nu. El a aruncat cu oameni.”

Ion Sturza susţine că Viorel Morari este cel care a instrumentat zeci(!) de dosare împotriva inamicilor lui Plahotniuc, cel care a mimat investigaţiile în furtul miliardului cinci(!) ani şi a permis ca banii furaţi să dispară pentru totdeauna, cel care a pus la dubă în nume personal oameni de afaceri nevinovaţi şi multe altele. „Ferma mea convingere: CNA şi PA trebuiesc desfiinţate, mobila aruncată, făcută dezinfecţie cu dust şi început totul de la zero!”

„Morari victimă? Vrea să-l gâdile la tălpi pe Dodon? Nu cred. E un om speriat şi frustrat. Câinele cu coada între picioare. Toate acestea se referă şi la cei care seară de seară 'colindă' prin studiourile 'noastre' de televiziune. Candu&Co. Sunt penalii care au jefuit şi violat o ţară! Le dăm tribuna? Facem audienţă?”, a adăugat fostul politician.

În opinia fostului premier, Stoianoglo nu-i nici pe departe perfect, apar întrebări legitime, contestări, dar un lucru „ştiu cu certitudine, nu este omul pe care cineva îl poate 'mânca pe pâine'. Nici sistemul, nici politicienii. Stoianoglo nu e Morari. Înţeleg, noua noastră ţintă este Dodon. Va veni şi timpul lui. Mult mai rapid decât gândesc unii.”