Iran: Peste 600 de răniţi într-un cutremur cu magnitudine 6,4

(Captură Imagine)

Televiziunea de stat iraniană a raportat că numărul persoanelor rănite într-un cutremur cu magnitudine de 6,4 care a lovit duminică în vestul Iranului, în apropierea graniţei cu Irakul, a ajuns la peste 600, potrivit RFE/RL.

Autorităţile iraniene au precizat luni dimineaţă că încă nu au fost descoperiţi morţi în urma cutremurului, care a avut loc în aceeaşi zonă în care un seism a provocat moartea a 600 de persoane şi rănirea altor peste 9.000 în 2017.

Pir Hossein Kolivand, directorul Departamentului pentru urgenţe de stat al Iranului, a declarat la televiziunea iraniană că majoritatea persoanelor s-au rănit în timp ce fugeau şi nu din cauza urmărilor cutremurului.

“Din fericire, cutremurul nu s-a produs în apropierea oraşelor mai mari. Dar s-ar putea să fi provocat pagube în sate şi sper că nu există multe sate acolo unde s-a produs cutremurul”, a afirmat Ali Moradi, directorul centrului de seismologie al Iranului, pentru televiziunea iraniană de stat.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al SUA (U.S. Geological Survey sau USGS), seismul a avut loc la o adâncime de aproximativ 10 km, epicentrul său fiind la 114 km nord-vest de oraşul Ilam, în apropierea graniţei Iranului cu Irakul.

Reţeaua de televiziune iraniană de stat IRIB a specificat că seismul a avut loc în apropierea oraşului predominant kurd Sarpol-e Zahab, provincia vestică Kermanshah.

Un cutremur cu magnitudine de 7,3 a lovit aceeaşi zonă, în apropiere de Sarpol-e Zahab în noiembrie 2017, ucigând cel puţin 620 de persoane şi rănind câteva mii.

Agenţia iraniană de ştiri semioficială FARS a declarat că seismul de duminică a fost înregistrat şi în alte şase provincii ale ţării.

Serviciul irakian de prospectare geologică a precizat că seismul s-a simţit în Bagdad şi Irbil, capitala regiunii nordice kurde a Irakului.

Agenţia de ştiri a Kuweitului, Kuna, a raportat că acest cutremur a fost înregistrat de asemenea în Kuweit şi zonele de coastă.

În 2003, un cutremur cu magnitudine 6,6 în provincia sud-estică iraniană Kerman a provocat moartea a aproximativ 31.000 de persoane şi a distrus o mare parte a oraşului istoric Bam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură