Iranul a anunţat că a reuşit să copieze drona americană de tip „RQ-170”

O dronă americană capturată se află expusă lângă turnul Azadi din Teheran.
O dronă americană capturată se află expusă lângă turnul Azadi din Teheran. (Atta Kenare / AFP / Getty Images)

Autorităţile de la Teheran au anunţat, duminică, că au reuşit să creeze o replică a dronei americane de tip RQ-170, tehnologie care va fi folosită pentru operaţiunile de supraveghere, a notat Mediafax.

Informaţiile au fost făcute publice în timpul unei expoziţii organizate de forţele aeriano-spaţiale ale Iranului, la care a luat parte liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei.

„Această dronă are o mare importanţă pentru misiuni destinate culegerii de informaţii”, a afirmat Khamenei.

Iranul susţine că a capturat din zbor aparatul ultramodern de supraveghere aeriană în anul 2011, inginerii săi reuşind să-i descifreze tehnologia.

„Inginerii noştri au reuşit să pătrundă secretele dronei (avion fără pilot) şi să o copieze. Ea va efectua în curând un zbor de testare”, a declarat un oficial al Gardei Revoluţionare Iraniene.

La acel moment, oficialii americani au afirmat că Teheranul nu deţine tehnologia necesară pentru a recrea aparatul de zbor fără pilot.

În ultimii ani, Iranul a pus un accent deosebit pe dezvoltarea avioanelor fără pilot, echipându-le cu rachete ofensive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe