Iranul încinge situaţia în Golf. Capturează o navă comercială

Cargoul Maersk Tigris.
Cargoul Maersk Tigris. (Captură Foto)

Navele de patrulă ale Iranului au interceptat marţi o ambarcaţiune comercială în Strâmtoarea Hormuz şi au forţat-o să intre adânc în apele teritoriale iraniene, după mai multe focuri de avertisment trase în direcţia acesteia. Alertată, Marina americană a trimis un distrugător şi un avion de recunoaştere pentru a monitoriza situaţia, susţine Reuters.

Oficialii americani au anunţat că navele Gărzilor Revoluţionare iraniene au forţat cargoul MV Maersk Tigris, care navighează sub pavilionul Insulelor Marshall, în timp ce acesta traversa unul dintre cele mai importante canale din lume pentru transportul de petrol, să-şi devieze cursul către Insula Larak, în apropiere de Bandar Abbas. Acolo trupele iraniene au urcat la bordul navei capturate.

Acţiunea Iranului are loc în mijlocul unor tensiuni ridicate cu privire la conflictul din Yemen, unde o coaliţie condusă de saudiţi şi susţinută de americani a bombardat poziţiile rebelilor yemeniţi Houthi. Aceştia din urmă sunt susţinuţi de Iran, au ocupat o mare parte a ţării şi l-au forţat pe preşedintele yemenit pro-saudit să fugă din capitală. Avioanele de luptă saudite au bombardat marţi aeroportul din capitala Yemenului pentru a împiedica avioanele iraniene să aterizeze.

Momentul desfăşurării incidentului este cu atât mai sensibil cu cât Teheranul şi marile puteri încearcă să ajungă la un acord final asupra programului nuclear iranian.

Maersk Tigris, al cărei operator este compania Rickmers Shipmanagement din Singapore, a fost închiriat de compania daneză Maersk Line.

Alertată de un S.O.S. venit de pe Maersk Tigris, Marina americană a trimis distrugătorul USS Farragut la faţa locului precum şi un avion de recunoaştere, a declarat Pentagonul. Colonelul de armată Steve Warren a declarat că focurile de avertisment în direcţia cargoului au fost “nepotrivite” şi păreau a fi “provocatoare“.

Incidentul are loc la doar 4 zile după ce navele de patrulă iraniene au înconjurat o navă cu steag american, Maersk Kensington, şi au urmărit-o în timp ce se afla în aceeaşi zonă, a declarat un oficial american. Dar în acel incident nu a fost tras niciun foc de avertizare.

Oficialii iranieni au încercat să minimalizeze gravitatea capturării cargoului Maersk Tigris, susţinând că este o problemă civilă şi nu una politică sau militară, arată Reuters.

Oficialii americani au declarat că sunt îngrijoraţi şi că monitorizează situaţia, dar o evaluare iniţială a indicat că SUA nu are o obligaţie legală într-un mediu maritim să apere o ambarcaţiune sub pavilionul Insulelor Marshall dacă la bordul ei nu există niciun cetăţean american.

Conform datelor, Maersk Tigris, un cargou de 65.000 de tone, a ancorat lângă coasta iraniană, între insulele Qeshm şi Hormuz. Nava a fost înregistrată ca navigând din portul saudit Jeddah din Marea Roşie către portul Jebel Ali al Emiratelor Arabe Unite, în Golf.

Agenţia iraniană de ştiri de stat IRNA a citat o sursă din cadrul Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) afirmând că nava capturată are un echipaj de 34 de persoane. Rickmers a declarat că echipajul are doar 24 de membri, majoritatea din estul Europei şi din Asia. De altfel, Associated Press citează televiziunea publică iraniană care susţine la rândul ei că la bordul cargoului se află tot 24 de marinari proveniţi din România, Bulgaria, Birmania şi Marea Britanie.

IRGC este o forţă militară de elită a Iranului care deţine propriile sale forţe terestre, maritime şi aeriene, având comandă separată de forţele armate obişnuite, conform Reuters.

Mohammad Saidnejad, şeful Organizaţiei Porturilor Iraniene (OPI), a declarat că un tribunal din Teheran a dat ordinul pentru capturarea navei. “O plângere legală din partea unei companii private iraniene a rezultat în capturarea unei nave sub pavilionul Insulelor Marshall, ce se afla în apele iraniene”, a declarat acesta.

“În mod general, dacă o companie de transport maritim are datorii şi nu le plăteşte, proprietarii mărfurilor transportate se adresează autorităţilor competente”, a declarat Hadi Haghshenas, responsabil pentru afaceri maritime în cadrul OPI, pentru agenţia iraniană de ştiri Tasim.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe