IREAL. Primar din Vaslui acuză că avioanele de luptă... alungă ploaia: Vom cere să nu ne mai survoleze comuna

Mihai Moraru
Mihai Moraru (aktual24.ro)

Mihai Moraru, primarul localităţii Ştefan cel Mare din judeţul Vaslui, s-a declarat revoltat de faptul că deasupra comunei pe care o păstoreşte zboară avioane militare, susţinând că din cauza acestora nu mai plouă.

Potrivit publicaţiei Vremea Noua, primarul ar fi dat glas nemulţumirilor sătenilor care ar fi de părere că, din cauza faptului că avioanele de luptă fac tot felul de antrenamente la joasă altitudine, comuna lor a rămas fără ploaie.

“Ne-am săturat să tot fim chinuiţi de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că aceşti piloţi îşi bat joc de sătenii noştri, făcând piruete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune.

Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi aşa, nu ar face acrobaţii în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul. Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curţi non-stop. Ieri se adunaseră câţiva norişori de ploaie deasupra noastră şi trăgeam nădejde la o ploaie pe care o aşteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit şi nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitaţii, numai la noi nu! I-aş întreba pe domnii de la MApN, de unde au atât cherosen la dispoziţie aceşti piloţi şi de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figuraţie! Eu vorbesc atât în nume personal, cât şi în numele oamenilor din comună, sătui sa tot audă de război şi de iminenţa izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu aşa zisele lor antrenamente. Poate să le facă şi în altă parte. Noi la Ştefan cel Mare ne-am săturat”, a declarat primarul.

Edilul a mai precizat că va trimite o adresă Ministerului Apărăii la Secretariatul General prin care va cere ca avioanele să nu mai survoleze comuna lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne