Israel: Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, a câştigat marele premiu al Festivalului de la Haifa

Cristian Mungiu.
Cristian Mungiu. (ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / GettyImages)

După ce a fost premiat în acest an la Festivalul de Film de la Cannes, filmul "După dealuri", regizat de Cristian Mungiu, a câştigat marele premiu al secţiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA, la Festivalul de la Haifa, Israel.

Acest premiu a fost acordat de un juriu desemnat de Federaţia Criticilor de Film din Europa şi Zona Mediteraneană - FEDEORA.

Trofeul Festivalului de la Haifa se adaugă listei de premii obţinute de pelicula lui Mungiu, începând cu cel pentru scenariu şi dublul trofeu pentru interpretare acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur la Cannes. De asemenea, "După dealuri" a fost desemnat cel mai bun film la Festivalul de la Vukovar (Croaţia) şi de la Herceg Novi (Muntenegru).

Proiecţiile de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival şi New York Film Festival fiind sold-out cu câteva zile înainte de rulare, întrucât filmul scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran stârneşte atât interesul criticii şi al presei de profil, cât şi pe cel al publicului.

"După dealuri" a avut parte de cronici elogioase inclusiv la New York, unde a rulat în selecţia oficială alături de câteva dintre cele mai apreciate filme ale anului.

Pelicula "După dealuri" are deja distribuitori în peste 35 de ţări.

După ce a rulat, la sfârşitul lunii septembrie, în avanpremieră la Vaslui şi la Câmpina, filmul intră în cinematografele din România începând din data de 26 octombrie.

Astfel, avanpremiera bucureşteană este programată în cadrul evenimentului Leş Films de Cannes a Bucarest, la data de 25 octombrie.