Israelienilor li se cere să stea acasă pentru a stăvili răspândirea virusului Wuhan - Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Getty Images)

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a accentuat, joi, o politică naţională de retragere la domiciliu, anunţând linii directoare care vizează oprirea răspândirii virusului Wuhan. Politica va fi acum pusă în aplicare de poliţie în baza ordinelor de urgenţă.

„În conformitate cu aceste ordine, dvs., cetăţenii lui Israel, trebuie să rămâneţi acasă. Nu mai este o solicitare, nu este o recomandare, ci este o directivă obligatorie care va fi pusă în aplicare de autorităţi”, a declarat Netanyahu într-o adresare televizată.

Măsurile s-au oprit cu un blocaj naţional total. Netanyahu a declarat că israelienii vor avea în continuare dreptul de a cumpăra produse alimentare şi medicamente, iar unii lucrători vor fi scutiţi de restricţii.

Netanyahu ameninţase, miercuri, că va permite poliţiei să amendeze sau să-i aresteze pe cei care ignoră recomandările, dacă publicul nu începe să se conformeze.

Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat 573 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus. Au fost raportate 47 de cazuri în rândul palestinienilor din Cisiordania ocupată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe