Israelul a început să transfere deţinuţi palestinieni, în vederea schimbului cu Hamas de marţi

Epoch Times România
16.10.2011

Israelul a început duminică dimineaţă să transfere deţinuţi palestinieni la închisorile din sudul şi centrul ţării, înainte de schimbul cu Hamas, relatează DPA.

Ierusalimul ia această măsură înainte de un schimb de deţinuţi cu Hamas, ce va avea loc marţi şi va permite eliberarea lui Gilad Shalit, un militar israelian luat prizonier de mişcarea islamistă din Gaza.

Deţinuţii palestinieni urmează să fie verificaţi la penitenciarul Ketziot, din apropiere de graniţa cu Egiptul, şi la penitenciarul Sharon, din centrul Israelului.

Cei care se întorc în Gaza vor fi transferaţi mai întâi în Egipt, de unde se vor întoarce la casele lor prin punctul de frontieră Rafah.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, autorităţile israeliene au publicat pe site lista cu deţinuţii care vor fi eliberaţi marţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor