Israelul atacă Siria cu rachete

Clădiri distruse în oraşul sirian Alep.
Clădiri distruse în oraşul sirian Alep. (Georges Ourfalian/AFP/Getty Images)

În momentul în care mass-media internaţională şi liderii statelor sunt concentraţi să urmărească haosul care se desfăşoară la Capitoliu, Israelul a atacat din nou Siria, lansând o serie de atacuri aeriene miercuri seară în sudul Damascului.

Acesta este al treilea astfel de atac israelian în trei săptămâni.

Agenţia siriană SANA, controlată de stat, a declarat că loviturile au fost lansate din direcţia regiunii Înălţimilor Golan şi multe rachetele israeliene au fost interceptate cu succes.

Potrivit The Jerusalem Post un presupus atac aerian israelian a vizat locaţii din sudul Siriei, în timp ce miercuri s-au auzit explozii deasupra Damascului, potrivit presei de stat siriene SANA. Loviturile au fost lansate de pe înălţimile Golan, a declarat o sursă militară siriană pentru SANA, susţinând că majoritatea rachetelor au fost interceptate de apărarea aeriană siriană.

Deşi este posibil ca Israelul să ia în considerare deja ţintele - având în vedere că astfel de atacuri au devenit aproape „de rutină” - se pare că Forţele israeliene de apărare (IDF) au efectuat intenţionat operaţiunea într-un moment în care comunitatea internaţională este concentrată pe evoluţia situaţiei din Washington DC.

Nu se cunoaşte dacă există victime şi dacă daunele sunt semnificative.

Israel a susţinut de multă vreme că atacurile sale sunt în primul rând împotriva instalaţiilor militare iraniene construite în Siria şi a operaţiunilor de contrabandă cu arme în care este implicată organizaţia Hezbollah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe