Israelul confiscă 202 acri de pământ palestinian pentru a construi o groapă de gunoi

Teren agricol palestinian pe care Israelul a decis să îl transforme într-o groapă de gunoi.
Teren agricol palestinian pe care Israelul a decis să îl transforme într-o groapă de gunoi. (Captură Foto)

Israelul a decis să confişte aproximativ 202 acri din pământul deţinut în privat de palestinieni în Cisiordania pentru a construi o nouă groapă de gunoi pentru coloniile ilegale israeliene.

Terenurile confiscate de la 140 de familii palestiniene, sunt situate între Rammoun şi Deir Dibwan, lângă Ramallah, a raportat duminică Centrul Internaţional al Mass Mediei din Orientul Mijlociu.

Zona vizată conţine terenuri agricole cu pământ fertil şi fântâni, folosite de rezidenţi pentru plantarea culturilor şi adăpatul animalelor.

Groapa de gunoi “va fi doar pentru colonişti”, în timp ce palestinienii nu vor avea acces la ea, au declarat autorităţile israeliene.

Peste o jumătate de milion de israelieni locuiesc în cca 120 de colonii construite după ocuparea în 1967 a teritoriilor palestiniene Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

O mare parte a comunităţii internaţionale priveşte coloniile israeliene ca fiind ilegale deoarece teritoriile palestiniene au fost ocupate de Israel în 1967 şi, prin urmare, sunt supuse Convenţiilor de la Geneva, care interzic construcţiile în teritoriile ocupate.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi-a manifestat, la rândul său îngrijorarea faţă de încercările Israelului de a continua procesul de construire a coloniilor ilegale în teritoriile ocupate, susţinând că aceste planuri sunt “ilegale conform legii internaţionale”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe