Israelul distruge un centru Hamas

O femeie palestiniană fără casă, stă lângă o pictură murală reprezentându-i pe Yasser Arafat şi liderul defunct al organizaţiei Hamas, şeicul Ahmed Yassin în oraşul Gaza, martie 2012
O femeie palestiniană fără casă, stă lângă o pictură murală reprezentându-i pe Yasser Arafat şi liderul defunct al organizaţiei Hamas, şeicul Ahmed Yassin în oraşul Gaza, martie 2012 (MOHAMMED ABED / AFP / Getty Images)

Israelul a distrus un centru Hamas din Fâşia Gaza, ca răspuns la lansarea unei rachete artizanale de către militanţii din Gaza.

Racheta a fost lansată duminică şi a cauzat declanşarea sirenelor anti aeriene, cauzând panică în sudul Israelului.

Proiectilul a aterizat în teritoriile palestiniene. În ciuda acestui lucru, drept răspuns, Israelul a trimis un tanc pentru a neutraliza punctul de lansare deţinut de militanţii Hamas.

Oficiali din Gaza au confirmat că nimeni nu a fost omorât sau rănit în timpul atacului.

Tel Aviv-ul a declarat că grupul Hamas este considerat responsabil de menţinerea tensiunilor în regiune.

Hamas, care controlează într-o oarecare măsură Fâşia Gaza, a agreat o pace cu Israelul în 2014, după un conflict scurt care a făcut numeroase victime de partea palestiniană.

Cu toate acestea, un număr mic de militanţi persistă în organizarea de lansări de rachete artizanale, care nu produc mari pagube părţii israeliene, dar care stârnesc teroare şi răspunsuri dure din partea armatei Tel Aviv-ului.

Lansarea rachetei de duminică pune capăt unei perioade relativ paşnice la graniţa dintre Gaza şi Israel.