Israelul înregistrează aproape 11 mii de cazuri noi de infecţie cu varianta Delta

.
. (pixabay.com)

Israelul a înregistrat aproape 11.000 de cazuri COVID-19, luni, potrivit unei actualizări de marţi dimineaţă a Ministerului Sănătăţii, marcând un nou record de la începutul pandemiei.

Conform Jerusalem Post, Israelul a înregistrat o singură dată peste 10.000 de cazuri, şi anume 10.118 cazuri pe 18 ianuarie, în timpul vârfului celui de-al treilea val, cel mai virulent şi mai mortal din ţară.

În ciuda unui număr similar de cazuri - cu aproximativ 83.000 de cazuri active în prezent, nu mult mai mic decât vârful de 88.000 în timpul celui de-al treilea val - numărul pacienţilor cu simptome grave şi cel al deceselor din luna august a rămas mult mai mic. Aproximativ 520 de persoane au murit în august, cu un vârf de 756 de pacienţi cu simptome severe, comparativ cu peste 1.400 de decese în ianuarie şi un record de aproximativ 1.200 de pacienţi în stare gravă.

Cu o zi înainte ca şcolile să fie redeschise, aproximativ 35.000 din cazurile active în prezent sunt şcolari, în plus faţă de aproximativ 55.000 de cazuri care sunt în prezent izolate, deoarece au fost expuse la cazuri dovedite.

Clasele VII-XII din oraşele etichetate ca roşii conform sistemul de alertă pentru coronavirus, clase în care rata de vaccinare nu atinge 70% (inclusiv elevii care au primit prima doză şi s-au recuperat) vor studia de la distanţă.

Potrivit rapoartelor din mass-media israeliană, din cauza acestei cerinţe, aproximativ 150.000 de elevi nu vor putea începe anul şcolar cu prezenţă fizică.

Până în prezent, peste 2,15 milioane de israelieni au făcut cea de-a treia doză - care de duminică a fost administrată persoanelor de peste 12 ani care au fost vaccinate cu cel puţin cinci luni în urmă. În plus, numărul celor vaccinaţi cu prima doză administrată a crescut, de asemenea, zilnic.

Se aşteaptă ca Israelul să înregistreze cifra de şase milioane de persoane care au făcut cel puţin o doză până la sfârşitul săptămânii.

Datorită efectului campaniei de vaccinare, oficialii din domeniul sănătăţii şi experţii speră să vadă în curând o scădere a morbidităţii.

Luni, rata de reproducere a virusului Wuhan - infamul R - care măsoară câte persoane infectează în medie fiecare purtător de virus - a scăzut sub 1,1 pentru prima dată de la începutul celui de-al patrulea val. Un R peste 1 arată că boala încă se răspândeşte, dar într-un ritm mai lent, astfel că valul de infecţii se stinge.