Israelul, interesat de o creştere a vânzărilor de apărare către Europa pe fondul crizei din Ucraina

Generalul israelian Benny Gantz
Generalul israelian Benny Gantz (Ahikam Seri/Getty Images)

Ministrul israelian al Apărării şi-a exprimat interesul pentru creşterea vânzărilor militare către Europa pe fondul războiului dintre Ucraina şi Rusia, dar a refuzat să elaboreze în privinţa posibilităţii unei achiziţii germane de interceptoare de rachete israeliene, relatează Reuters.

Şeful Apărării germane, generalul Eberhard Zorn, a fost citat spunând că luna trecută a luat în considerare cumpărarea de interceptoare, fie din Israel, fie din Statele Unite, pentru a se proteja împotriva ameninţărilor, inclusiv a rachetelor ruseşti Iskander din Kaliningrad.

“Astfel de înţelegeri nu sunt anunţate prin intermediul presei”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, când a fost întrebat despre acest raport.

Dar Gantz a remarcat, de asemenea, creşterea cheltuielilor de apărare ale Germaniei de când Rusia a invadat Ucraina.

“Statul Israel dispune de o mare capacitate a industriei de apărare. Există multă experienţă. Şi am fi bucuroşi - nu fără o revizuire - să participăm oriunde putem pentru a ne îmbunătăţi producţia de export”, a precizat Gantz.

Israelul a realizat anul trecut un record de 3,3 miliarde de dolari în exporturi în domeniul apărării şi intenţionează să depăşească această cifră în acest an, a adăugat Gantz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe