Israelul nu va respecta niciodată un nou acord nuclear mai slab, semnat de occidentali cu Iranul

Generalul israelian Benny Gantz
Generalul israelian Benny Gantz (Ahikam Seri/Getty Images)

Pe fondul rapoartelor despre o iminentă revenire la acordul nuclear cu Iranul, Israelul a criticat public evoluţia.

În ciuda faptului că noul acordul nu este încă public şi pare destul de simplu, Israelul a atras atenţia că nu sprijină negocierile.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a spus răspicat că Israelul nu va putea accepta niciodată ca Iranul să devină putere nucleară emergentă - o ţară care nu are arme nucleare, dar care are tehnologia de a le fabrica.

„Trebuie luate măsuri pentru a ne asigura că Iranul nu va continua să construiască uzine suplimentare, iar supravegherea trebuie sporită”, a declarat acesta.

Gantz a cerut ca AIEA să continue să investigheze dosarele încălcărilor comise de iranieni. „Dezvoltarea rachetelor balistice capabile să transporte focoase nucleare trebuie oprită”, a adăugat el.

„Iranul preia statele eşuate, forţându-le să apere interesele iraniene în timp ce comit încălcări ale drepturilor omului”, a mai afirmat Ganz.

Premierul Naftali Bennet a anunţat că „s-ar putea să vedem un acord în scurt timp”, adăugând că actualul acord în curs de negociere la Viena „este mai scurt şi mai slab decât cel anterior”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe