Istoria naziştilor: Generalul SS Hans Kammler ar fi fost importat de americani după război

ADN-ul lui Adolf Hitler: fostul dictator nascut in Austria se poate sa fi avut stramosi evrei sau africani, conform noilor descoperiri in domeniul genetic, publicate marti.
ADN-ul lui Adolf Hitler: fostul dictator nascut in Austria se poate sa fi avut stramosi evrei sau africani, conform noilor descoperiri in domeniul genetic, publicate marti. (Sean Gallup / Getty Images)

Unul din cei mai teribili generali SS, Hans Kammler, s-ar fi sinucis în anul 1945 odată cu declinul Germaniei naziste - sau cel puţin aşa precizau rapoartele oficiale. Totuşi, acum se crede că generalul a supravieţuit războiului după ce a fost capturat de serviciile americane, care i-au oferit o nouă identitate.

Kammler nu era numai un expert în tehnica sclaviei pe scară largă şi în dezvoltarea lagărelor, ci era profund implicat în programul armelor secrete ale naziştilor. Americanii, conform unui documentar TV, erau determinaţi să obţină cunoştinţele acestuia sau cel puţin să nu-l lase să cadă în mâna sovieticilor.

După cel de-al Doilea Război Mondial, atât Statele Unite cât şi Uniunea Sovietică au încercat să recruteze oamenii de ştiinţă ai Germaniei pentru dezvoltarea propriilor programe spaţiale.

”Întreaga istorie a suicidului este înscenată”, spune istoricul din Berlin Rainer Karlsch. ”Sunt câteva documente care demonstrează clar că generalul Kammler a fost capturat de americani”.

”Rapoartele americane despre sinucidere sunt mai credibile decât cele oferite de către asociaţii lui Kammler”, a declarat Matthias Uhl, un expert al Institului Istoric german.

Născut în 1901, Kammler era aproape la fel de puternic ca şeful SS Heinrich Himmler, sau ministrul Armamentului Albert Speert. Acesta avea acces la cea mai avansată tehnoglogie a naziştilor, inclusiv la planurile rachetelor V1 şi V2.

Cărţile de istorie notează că, după învingerea celui de-al Treilea Reich, pe 9 mai, 1945, acesta s-a împuşcat sau a înghiţit otravă în fostul oraş german, Stetting (oraşul Szcecin aflat acum pe teritoriul Poloniei - n.r.). Cadavrul său nu a fost găsit niciodată, iar pe de altă parte, unele surse arată că Hans Kammler ar fi fost capturat de americani pe 2 mai 1945.

La sfârşitul războiului, SUA a luat parte la capturarea mai multor nazişti de vârf. De asemenea, a lansat operaţiunea secretă Paperclip în cadrul căruia a recrutat mai mulţi oameni de ştiinţă nazişti.

„Sursele afirmă că generalul Kammler a fost capturat de americani şi interogat de către Serviciul American de Contrainformaţii CIC. Persoana responsabilă din CIC a fost Donald Richardson, un consilier personal al comandantului aliaţilor Generalul Dwight D. Eisenhower”, conform ZHS TV.

Fii ofiţerului din serviciului secret american au afirmat că tatăl lor s-a ocupat de expertul în armament german după 1945.

”Acest inginer a adus o comoară specială din al Treilea Reich în Statele Unite. El ne-a oferit armele moderne”. Nu a fost dezvăluit sub ce nume a trăit Kammler sau dacă a murit, însă, un material de arhivă menţionează o ”gazdă specială” care trăia sub aripa lui Richardson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe