Iurie Reniţă: Zinaida Greceanîi împreună cu Dodon au transformat Parlamentul într-o sucursală a PSRM, un fel de kolhoz socialist

Socialiştii probabil pun la cale noi hoţii de anvergură, printre care ar fi şi privatizarea, la preţuri derizorii, a Căii Ferate a Moldovei pentru a o oferi tovarăşilor săi de la Moscova, afirmă Iurie Reniţă.
Iurie Reniţă, deputat în Parlamentul R. Moldova
Iurie Reniţă, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Preşedintele Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, împreună cu Dodon şi deputaţii lor, au transformat forul legislativ suprem într-o sucursală a PSRM, un fel de kolhoz socialist, constată deputatul Iurie Reniţă, menţionând că nu întâmplător a insistat ca fosta şefă de partid a socialiştilor să fie revocată din funcţia de spiker.

Parlamentarul menţionează că Zinaida Greceanîi revine la metodele cele mai reprobabile pe care le-a utilizat şi în perioada campaniei prezidenţiale pentru a-l favoriza pe Igor Dodon – nu mai convoacă şedinţele săptămânale ale Biroului Permanent şi cele plenare.

În opinia acestuia, nu există nicio justificare, de orice natură, să nu convoci şedinţele plenare, mai ales în perioada dezastruoasă de pandemie, când sunt necesare măsuri urgente (inclusiv legislative) pentru contracararea COVID-19, care a atins cote maxime.

În haosul şi dezmăţul care s-a instaurat în toate domeniile, deputatul Platformei DA consideră că există suficiente motive să se considere că socialiştii şi susţinătorii lor pun la cale noi hoţii de anvergură, printre care ar fi şi privatizarea, la preţuri derizorii, a Căii Ferate a Moldovei oferind-o „tovarăşilor şi conducătorilor acestora de la Moscova”.

„Oare nu e suficient că avem un Executiv demisionar (care abia îşi mai trage răsuflarea), mai e necesar să avem şi un Parlament total nefuncţional?”, a întrebat retoric Iurie Reniţă, solicitând tuturor colegilor din parlament să nu mai permită neconvocarea şedinţelor săptămânale ale Biroului permanent şi a celor plenare stopând astfel dezmăţul din Parlament, intenţionat susţinut de PSRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe