Jaf armat într-un hotel renumit din Cannes. Au fost furate bijuterii în valoare de 40 milioane euro

Maşini de poliţie parcate în faţa Hotelului Carlton, 28 iulie 2013, pe Riviera Franceză, la Cannes, după ce a avut loc jaful bijuteriilor.
Maşini de poliţie parcate în faţa Hotelului Carlton, 28 iulie 2013, pe Riviera Franceză, la Cannes, după ce a avut loc jaful bijuteriilor. (VALERY HACHE / AFP / Getty Images)

Un furt de bijuterii a avut loc în prestigiosul hotel Carlton, pe Croisette, în Cannes. Un bărbat înarmat cu un pistol a intrat în hotelul în care avea loc o expoziţie de bijuterii în aceste zile şi a sustras preţioase exponate în valoare totală de 40 milioane de euro. Jefuitorul a fost rapid şi nu a făcut nicio greşeală: imposibilă orice reacţie a angajaţilor. Omul a acţionat singur şi odată făcut jaful a băgat bijuteriile într-o servietă şi a fugit.

Poliţia a ordonat blocarea drumurilor din zonă şi cele care duc la Nisa, în timp ce agenţii de poliţie au cerut angajaţilor hotelului Carlton să nu vorbească cu presa. De fapt acest furt nu este o reclamă bună pentru Cannes, deoarece în urmă cu mai puţin de două luni, în ultimele zile ale Festivalul de Film, au fost furate bijuteriile casei de modă elveţiene Chopard, în valoare de 1,4 milioane dolari, dintr-o cameră a hotelului Novotel.

Jaful atrage atenţia nu numai pentru valoarea prăzii, ci, de asemenea, pentru locul în care a avut loc, Carlton fiind un hotel faimos situat la 800 de metri de Palais des Festivals. Este cunoscut pentru camerele ultra-luxoase, mall-ul şi zona de plajă privată, cât şi pentru stilul inconfundabil al faţadei în stil „Belle Epoque”. Hotelul a găzduit numeroşi oaspeţi celebri şi aici a fost filmat o parte din filmul „Vânătoarea unui hoţ”, film realizat de Alfred Hitchcock, cu Cary Grant şi Grace Kelly.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe