Jandarmeria, organ de cercetare penală. "Oamenii lui Carmen Dan" forţează proiectul în Parlament

Oamenii ministrului de Interne, Carmen Dan, forţează proiectul de lege prin care Jandarmeria devine organ de cercetare judiciară, a atras atenţia liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

PSD luptă de dimineaţă până seara împotriva statului poliţienesc - mai puţin când îşi poate face el unul cu mâna ministrului de Interne, Carmen Dan, a acuzat marţi, pe pagina sa de socializare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Foarte, foarte grav ce face acum partidul lui Dragnea în Comisia de Apărare. În ciuda avizului negativ al propriului Guvern (!), în ciuda avizului negativ unanim (!) al Comisiei pentru Administraţie Publică, în ciuda opoziţiei Ministerului Justiţiei, oamenii ministrului Carmen Dan forţează proiectul de lege prin care Jandarmeria devine organ de cercetare judiciară", a declarat Raeţchi.

În opinia deputatului, este evident neconstituţional ca un organism militar să cerceteze civili pentru că îi va cerceta pe principiul: "A zis doamna ministru să-i umflăm!".

"Fac un apel către societatea civilă, către specialiştii în drept, către orice cetăţean care crede în valorile europene să ia poziţie pentru blocarea acestui proiect care va afecta grav, pe termen lung, libertatea de exprimare din România", a transmis Raeţchi.