Japonia emite un mandat Interpol pentru soţia lui Ghosn

Carole şi Carlos Ghosn
Carole şi Carlos Ghosn (AFP via Getty Images)

Autorităţile japoneze au solicitat Interpol-ului un mandat de arestare pentru soţia fostului şef al companiei Nissan, Carole Ghosn, a informat presa locală sâmbătă.

Dacă anunţul este emis pentru soţia sa, Carole, şansele cuplului de călătorie în afara Libanului pot fi restricţionate, a spus ziarul japonez Mainichi.

Interpolul a emis deja un mandat de arestare pentru Ghosn, care s-a refugiat în Liban după o evadare controversată din Japonia, unde se află în arest la domiciliu, învinuit de fraudă.

Solicitarea Japoniei a fost făcută joi, au transmis Mainichi şi alte mass-media japoneze, citând surse anonime.

Funcţionarii ministerului japonez al justiţiei nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Procurorii japonezi au emis marţi un mandat de arestare împotriva soţiei lui Ghosn pentru presupus fals, în timp ce oficialii au intensificat eforturile pentru a-l readuce pe şeful industriei auto fugit înapoi în Japonia.

Evadarea dramatică a lui Ghosn a generat tensiuni majore între Japonia şi Liban. Miercuri Ghosn a criticat sistemul de justiţie japonez la o conferinţă de presă de două ore, determinând ministrul justiţiei japonez să lanseze un răspuns public - o atitudine extrem de rară pentru stilul de lucru al oficialilor japonezi.

Libanul, care nu are un acord de extrădare cu Japonia, poate ridica interdicţia de călătorie a lui Carlos Ghosn dacă dosarele referitoare la cazul sau nu sosesc din Japonia în 40 de zile, a declarat ministrul Justiţiei, Albert Serhan, într-o declaraţie vineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe