Japonia: O explozie la o fabrică chimică deţinută de Mitsubishi a făcut 22 de victime

Japonia, Tokyo
Japonia, Tokyo (www.caleaeuropeana.ro)

Cinci persoane au decedat şi alte 17 au fost rănite, după ce, joi, o reacţie chimică la o fabrică a Mitsubishi Materials din centrul Japoniei, a provocat o explozie, au transmis autorităţile locale, conform AP.

Până în prezent, investigaţiile au arătat că explozia a fost produsă de o reacţie chimică a hidrogenului. Detonaţia a avut loc la fabrica de metale şi chimicale, Yokkaichi, aparţinând companiei Mitsubishi Materials Corp., situată la aproximativ 350 de kilometri vest de capitala niponă, Tokyo.

”A avut loc o explozie dar nu a fost niciun incendiu. Am primit un apel de urgenţă la 14.09 (ora Japoniei), iar la 14.21 situaţia se calmase”, a explicat un oficial de poliţie, citat de Mediafax.

Poliţia locală a informat că cinci dintre muncitori au decedat în urma incidentului. Alte 17 persoane au fost rănite iar departamentul de pompieri a anunţat că aceştia au fost duşi la spital.

Detonaţia pare să se fi produs atunci când muncitorii răcoreau echipamentul folosit la uzina de siliciu în timpul lucrărilor de mentenanţă, conform unui membru al poliţiei din prefectura Mie, care a oferit informaţiile sub anonimat.

Se presupune că toate victimele incidentului erau muncitori în cadrul fabricii. Secţia era specializată în fabricarea componentelor folosite la crearea panourilor solare şi pieselor de schimb pentru automobile. Printre altele, în uzina Yokkaichi se mai produc şi materiale din siliciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe