Jaume Masià, campion mondial la Moto3 [video]

Jaume Masià
Jaume Masià (screenshot video Youtube)

Jaume Masià a câştigat cursa de Moto3 din Qatar şi a devenit campion mondial de Moto3. A fost o cursă foarte interesantă, la limită, agresivă, brutală, cu cel mai bun rezultat pentru pilotul de la Leopard.

"Este un sentiment incredibil, sunt mulţi ani de luptă şi antrenament şi de accidente şi nu ştiam dacă voi continua să concurez sau nu. Vreau să mulţumesc echipei pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, de asemenea, persoanelor de acasă, părinţilor mei. Victoria o dedic cu mare drag tatălui meu şi mamei mele pentru tot ce au făcut pentru mine, partenerei mele. Toţi m-au ajutat foarte mult, nu pot să spun altceva decât să le mulţumesc tuturor".

"Încă nu-mi vine să cred. Este o onoare, nu ştiu ce simt, nu pot să explic. Vreau doar să-mi văd familia şi să sărbătoresc cu ei, ei merită mai mult decât mine".

Dar după partea cea mai emoţionantă, Masiá a explodat împotriva Direcţiei de Cursă când a fost avertizat în ceea ce priveşte manevrele sale asupra lui Sasaki, ambele foarte aproape de limită, informează Mundo Deportivo. "Intenţia mea a fost să continui să îi dau bătăi de cap. Aveam o dorinţă incredibilă. În cele din urmă, m-au liniştit, dar şi el a continuat să fie agresiv, aşa că mi se pare foarte nedrept. Am avut o strategie cu Adrian încă din Malaezia şi mi se pare ruşinos, inacceptabil că Direcţia de Cursă s-a coborât la nivelul de a ne spune că Adrian nu-l poate urmări pe Sasaki, spunându-ne că nu-l poate deranja, că este nedrept, că nu poate să-i stea în cale, când el doar îl urmărea. Nu ştiu ce să cred. Până la urmă, fie că le place sau nu, un spaniol a câştigat şi asta este”.

"Ego-ul meu, persoana mea, nu-mi puteau permite să mă învingă. Văzând că nimeni nu m-a ajutat tot anul, trebuia să depind de mine. Am luptat foarte mult. Sentimentul pe care l-am avut a fost că aş fi luptat încă 20.000 de tururi în plus. În niciun moment nu am obosit, am avut o forţă incredibilă pe toată durata cursei. Ştiam că voi reuşi".

Şi a revendicat titlul pentru echipa Leopard şi pentru Honda, cu care a revenit după ce şi-a luat rămas bun de la ei în 2020, criticând performanţa motocicletei japoneze: "În final, cred că am meritat-o ca nimeni altcineva. Întotdeauna am avut o zicală, pe care mi-a spus-o un prieten, că 'ce e al tău e pus deoparte'. A fost rândul meu, fiind mult mai greu decât pentru alţii. Este incredibil".