„Javre socialiste cu sânge românesc”. Octavian Ţîcu: Situaţia din Parlament este emanaţia intereselor Rusiei în R.Moldova

Toţi cetăţenii R.Moldova trebuie să fie uniţi într-un singur pumn care „să-i spargă maxilarul” lui Dodon şi al Rusiei, apărându-şi votul proeuropean din 15 noiembrie, afirmă Octavian Ţîcu.
Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Tentativa de a deturna viitorul european al Republicii Moldova nu vine din capul şi mintea lui Igor Dodon, a „javrelor socialiste cu sânge românesc de la Sadova” şi din alte localităţi, şi nici din dorinţa celor care au trădat pentru banii lui Şor, a declarat joi, deputatul Octavian Ţîcu la protestul din faţa Parlamentului, menţionând că votul abuziv din legislativ este o construcţie geopolitică profundă a Federaţiei Ruse începută de foarte mult timp şi care trebuie încetată cât mai curând posibil.

Acesta a notat că votul din 15 noiembrie trebuie apărat, întrucât s-a făcut un pas important, iar acum este nevoie de o consolidare pentru a elimina ultima emanaţie a intereselor Federaţiei Rusie în Republica Moldova. „Nu vă amâgiţi cu iluzii în privinţa lui Igor Dodon, el este un umil servil al intereselor Federaţiei Ruse în R.Moldova.”

„Cine are interesul în această perioadă de după vot proeuropean să ofere limbii ruse statut special? Cine are interes într-o perioadă în care sunt probleme grave - noi cu miile ne îmbolnăvim şi cu sutele murim. E sărăcie cruntă în sate. Cine are interes pentru federalizarea R. Moldova într-un moment în care noi ne-am aşezat pe un făgaş proeuropean?

Cine are un interes să scoată instituţiile fundamentale ale statului SIS-ul şi Serviciul de Pază de sub incidenţa Preşedinţiei şi să le treacă la un Parlament cu o majoritate pro-rusească? Cine are aceste interese? Nu doar Dodon. Acesta este o sculă a unor interese pe care noi le cunoaştem de peste 200 de ani”, a adăugat parlamentarul.

Am venit toţi împreună să fim solidari indiferent de viziunile pe care le avem asupra viitorului european al R. Moldova. Fie prin integrarea directă ca stat, fie prin intermediul statului român şi realizarea idealului de reîntregire, a mai subliniat preşedintele Partidului Unităţii Naţionale. „Nu-i asta problema cea mai fundamentală acum.”

Problema fundamentală, în opinia lui Octavian Ţîcu, este ca în aceste zile toţi cetăţenii să fie uniţi într-un singur pumn care „să-i spargă maxilarul” lui Dodon şi ale intereselor pe care le are Federaţia Rusă în R. Moldova. „Fiţi alături de noi. Împreună vom învinge!”

În timp ce Octavian Ţîcu îşi ţinea discursul, miile de protestatari din faţa Parlamentului moldovean scandau „Jos Iuda!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe