Jocuri politice în prag de alegeri. Tiraspolul a eliberat două dintre cele patru persoane răpite / Dodon îşi asumă meritele

"Dacă se va confirma că Igor Dodon stă în spatele răpirii cetăţenilor noştri aşa încât pe urma să se facă mare 'salvator' pentru 'eliberarea' acestor oameni, personajul va trebui judecat pentru Trădare de Patrie", afirmă deputatul PAS Litvinenco.
Reţinere.
Reţinere. (cna.md)

În urma unei discuţii telefonice pe care a avut-o Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski, pretinsul Minister de Externe de la Tiraspol a eliberat doi dintre cei patru moldoveni răpiţi şi sechestraţi pe data de 7 şi 8 octombrie.

Unul din cele două persoane eliberate este poliţistul de la Inspectoratul Floreşti Andrei Amarfi.

„Astăzi, a avut loc o discuţie telefonică între preşedinţii RMN şi R.Moldova. Respectând solicitările părţii moldoveneşti, instituţiile de aplicare a legii transnistrene s-au abţinut de la alegerea unei măsuri preventive sub formă de arestare în raport cu reprezentanţii forţelor de securitate moldoveneşti. Ca rezultat, aceştia au fost eliberaţi din arest”, transmite pretinsul Minister de Externe din stânga Nistrului, citat de presa de la Chişinău.

Patru persoane au fost răpite pe parcursul zilelor de 7 şi 8 octombrie de reprezentanţii KGB-ului transnistrean fiind suspectate de spionaj.

Am avut joi o discuţie cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetăţenilor noştri, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, menţionând că situaţia extrem de gravă „a generat imediat o reacţie promptă a conducerii ţării şi a instituţiilor statului”.

„Au fost eliberaţi graţie intervenţiei personale a lui Igor Dodon,” a scris consilierul preşedintelui Ernest Vardanean pe Twitter.

Dacă se va confirma că Igor Dodon stă în spatele răpirii cetăţenilor noştri aşa încât pe urma să se facă mare ”salvator” pentru ”eliberarea” acestor oameni, personajul va trebui judecat pentru Trădare de Patrie. INDUBITABIL!, a declarat în context deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Soarta altor două persoane care ar fi fost răpite de pretinsele forţe de securitate transnistrene în oraşul Camenca, din stânga Nistrului, rămâne a fi necunoscută autorităţilor moldovene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe