Jocurile s-au făcut! Bădălău şi socrul lui Victor Ponta, propulsaţi în funcţii înalte

Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Niculae Bădălău şi Ilie Sârbu au fost votaţi, marţi, de parlamentari pentru posturile pe care şi le doreau într-o importantă instituţie a statului. Mai exact, Bădălău, personaj condamnat pentru furt pe vremea comunismului, devine vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi după ce 294 de aleşi au votat pentru numirea lui şi doar 55 împotrivă iar socrul lui Ponta devine vicepreşedinte la Curtea de Conturi, după 329 de voturi "pentru" şi 20 "împotrivă".

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, propulsat în urma unei înţelegeri avantajoase atât pentru PNL şi PSD cât şi pentru Pro România, la şefia ASF.

De altfel, potrivit Hotnews, Ponta a negociat cu PSD pentru susţinerea socrului său, oferind la schimb sprijin în Parlament, mai exact voturi pentru trecerea proiectelor de lege ale social-democraţilor şi la viitoarea moţiune de cenzură.

Cea mai controversată numire este însă cea a lui Bădălău. Politicianul este ultra controversat nu doar din cauza faptului că s-a ales cu o condamnare după ce a furat saci cu grâu ci şi a manelei dedicate Diasporei care s-a cântat la o petrecere în casa lui, manea cu un refren extrem de jignitor la adresa românilor care lucrează în străinătate.

Mai merită menţionat că social-democratul a modificat legea de funcţionare a Curţii de Conturi pentru ca el să poată ocupa un post de conducere. Mai exact, senatorul PSD Bădălău a introdus un amendament la articolul 47 din legea de funcţionare a Curţii de Conturi (94/1992) care prevedea criteriile pentru ocuparea posturilor de preşedinte sau vicepreşedinte: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.
Bădălău a propus în amendamentul său o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”, Bădălău fiind de profesie inginer.