Johannes Hahn: A avea un sistem judiciar transparent şi profesionist este o necesitate urgentă pentru R. Moldova

Suntem gata să vă acordăm experţi internaţionali, vă susţinem în toate eforturile de a reforma în continuare serviciul public în beneficiul cetăţenilor R. Moldova, a punctat Comisarul european la întâlnirea cu premierul Maia Sandu.
Johannes Hahn la întâlnirea cu Maia Sandu, 19.06.2019
Johannes Hahn la întâlnirea cu Maia Sandu, 19.06.2019 (gov.md)

Comisarul European Johannes Hahn, aflat miercuri în vizită la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu premierul Maia Sandu, a apreciat fermitatea noului Guvern cu privire la implementarea reformelor propuse, evidenţiind necesitatea urgentă de a avea un sistem judiciar transparent şi profesionist în Republica Moldova.

„Noi suntem gata să vă acordăm asistenţa necesară, experţi internaţionali la solicitarea dumneavoastră. Şi cred că lupta împotriva corupţiei este unul dintre cele mai importante subiecte şi avem nevoie de foarte mult sprijin internaţional, experienţă din alte ţări şi suntem gata să venim cu această asistenţă şi aici.

A fost important să auzim declaraţia cu privire la angajamentul Guvernului cu privire la Acordul de Asociere şi, în special, faţă de implementarea tuturor prevederilor acestuia în viitor. Vă susţinem în toate eforturile dumneavoastră de a reforma în continuare serviciul public în beneficiul cetăţeanului”, a precizat oficialul.

În concluzie, Comisarul European Johannes Hahn a apreciat maturitatea politicienilor de la Chişinău, demonstrată în efectuarea tranziţiei paşnice a puterii în stat: „Vreau să-mi exprim gratitudinea faţă de toţi cei care au contribuit la asta. Cred că a fost o exprimare a maturităţii politice şi este o dovadă a dezvoltării, a evoluţiei ţării”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe