Jordan Henderson (FC Liverpool), desemnat 'BT England player of the year 2019'

Căpitanul grupării din Premier League i-a fost conferit titlul de Jucătorul anului 2019 în Anglia, potrivit Federaţiei engleze de specialitate, acesta fiind preferatul internauţilor: 'Sunt foarte onorat şi umil.. Cu atât mai mult, având în vedere cât de puternică este această Anglia. Mulţumesc tuturor celor care au votat'.
Mijlocaşul formaţiei FC Liverpool, Jordan Henderson.
Mijlocaşul formaţiei FC Liverpool, Jordan Henderson. (Jordan Henderson/facebook)

Mijlocaşul formaţiei FC Liverpool, Jordan Henderson, este 'Jucătorul anului 2019 în Anglia', în urma sondajului realizat de Federaţia engleză de fotbal.

În vârstă de 29 de ani, câştigător cu echipa sa a trofeului Ligii Campionilor în sezonul trecut, Henderson a fost preferatul internauţilor în detrimentul oponenţilor săi de la Manchester City - Raheem Sterling şi Tottenham Hotspurs - Harry Kane.

Acesta a avut totodată un rol important în calificarea naţionala Angliei la EURO 2020 şi să se claseze pe poziţia a treia în ediţia inaugurală a Ligii Naţiunilor. În luna martie acesta a îmbrăcat pe a 50-a oară tricoul selecţionatei Three Lions.

La feminin, acest titlu a revenit lui Lucy Bronze (28 de ani), câştigătoarea ediţiei precedente a Ligii Campionilor cu formaţia franceză Olympique Lyon. Ea a făcut parte din lotul naţionalei feminine a Angliei care a cucerit anul trecut turneul SheBelieves Cup şi a ajuns până în semifinalele Cupei Mondiale din Franţa.