Judecătoare internată cu COVID-19, mesaj din spital: Virusul se plimbă, adulmecă şi atacă. Apără-te!

.
. (gov.md)

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă unde au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, a transmis un mesaj emoţionat din spital, unde se află internată de opt zile, informează Hotnews.ro. Magistratul face un apel către oameni să se protejeze şi avertizează că virusul este printre noi, se plimbă, adulmecă şi atacă, îl prinde pe cel mai slab.

"Stai deoparte, respectă distanţa, nu te înghesui, ieşi din turmă! Nu ştii cum vei trece peste boală! Poate uşor, poate nu vei simţi nimic, dar copilul tău, mama ta?", a scris judecătoarea pe Facebook.

Internată de opt zile în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde încearcă să învingă "duşmanul nevăzut" care i-a atacat pe trei dintre cei patru membri ai familiei sale, judecătoarea este spitalizată alături de soţul său şi de unul dintre copii.

În mesajul postat pe platforma de socializare, aceasta îi îndeamnă pe oameni să respecte ceea ce recomandă specialiştii, medicii, nu cei neavizaţi, vedetele TV sau „voci care nu au nicio legătură cu actul medical..., te dezinformează şi te fac să ignori un pericol real".

"Ascultă ce ne spun specialiştii, medicii, autorităţile din domeniul medical! Ei nu vorbesc prostii! Nu e nimic politic aici, în spital nu există partide politice. Nu asculta glasul unor nespecialişti, neinformaţi, vedete TV, voci care nu au nicio legătură cu actul medical, dar care îşi dau cu părerea despre el, te dezinformează şi te fac să ignori un pericol real", avertizează magistratul.

În acest context, judecătoarea din Alba mulţumeşte cadrelor medicale care, spunea ea, au acordat o grijă deosebită pacienţilor internaţi.

"Tot respectul pentru grija deosebită pe care ne-aţi purtat-o în aceste zile în încercarea voastră de a ne face viaţa mai uşoară! Cu mare groază ne-am internat joi, 2 iulie 2020, dar datorită căldurii transmise de voi, personalul medical, presiunea psihică nu a fost aşa de mare ... şi totul a trecut mai uşor. Mulţumesc, oameni speciali, şi iertaţi că vom trece, poate, pe lângă voi, fără să vă salutăm, pentru că nu v-am văzut decât ochii, şi aceia cu greu, din spatele ochelarilor aburiţi care alcătuiau costumele voastre grele", îşi continuă aceasta mesajul.

Judecătoare adaugă că "ochii au fost suficienţi" să înţeleagă că medicii şi asistentele nu sunt roboţi, ci oameni, cărora le pasă de cei aflaţi în suferinţă.

Astfel, magistratul îndeamnă oamenii să „iasă din turmă” şi să-şi pună „o amărâtă de mască pe faţă”, ca semn că le pasă de cei dragi de acasă. Femeia este de părere că dacă toţi şi-ar proteja măcar familia, atunci nu ar mai fi niciun caz de COVID-19 în câteva zile.

"Şi atunci, dragă cititorule, ţie, care eşti acasă, la birou sau pe terasă cu băieţii, de ce să nu-ţi pese? De tine şi de familia ta? Virusul e între noi, se plimbă, adulmecă şi atacă, îl prinde pe cel mai slab. Apără-te, armele sunt la tine, spală-te pe mâini, puneţi o amărâtă de mască pe faţă şi nu te duce unde-i mai multă lume! Stai deoparte, respectă distanţa, nu te înghesui, ieşi din turmă! Nu ştii cum vei trece peste boală! Poate uşor, poate nu vei simţi nimic, dar copilul tău, mama ta? La ei te-ai gândit? [...]. Mai gândeşte la asta, cititorule, înainte să ieşi din casă fără apărare, poţi să aduci virusul în casa ta şi primii pe care îi infectezi sunt membrii familiei tale, un copil, un părinte, un frate, cu organisme mai tari sau mai puţin tari, slăbite de vârstă sau de boli", conchide judecătoarea din Alba.

Potrivit sursei citate, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost depistat un focar de coronavirus, fiind confirmaţi 9 angajaţi - 6 judecători şi 3 grefiere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură