Judecătoarea care a suspendat completurile de 5 la cererea lui Dragnea şi i-a ţinut partea în dosarul Tel Drum, promovată

Liviu Dragnea la Inalta Curte
Liviu Dragnea la Inalta Curte (Epoch Times România)

Judecătoarea Alina Ghica – vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, fostă şefă a Consiliului Superior al Magistraturii şi o apropiată a Liei Savonea, şi ea fostă şefă a CSM – a fost admisă pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal în urma probei interviului, potrivit unui anunţ al CSM, citat de G4media.

Alina Ghica este unul dintre magistraţii care au suspendat completurile de 5 judecători de la ÎCCJ din 2018, după ce liderul PSD de atunci, Liviu Dragnea, a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor.

În plus, Alina Ghica a anulat o parte dintre corecţiile financiare impuse de OLAF în afacerea Tel Drum, la cererea Consiliului Judeţean Teleorman.

O altă judecătoare promovată la ÎCCJ este Adina Ponea, preşedintele Curţii de Apel Craiova. Ea a semnat scrisoarea şefilor de instanţe care au condamnat protestele din magistratură împotriva legilor PSD ale Justiţiei.

Este sora lui Ştefan Ponea, fostul şef al IPJ Mehedinţi arestat, însă în final achitat în dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu, fostul baron local PSD. Judecătoarea Ponea a fost preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Craiova, adică locul unde Duicu a câştigat procesul de incompatibilitate cu ANI. Fratele judecătoarei, poliţistul Ştefan Ponea, era acuzat tocmai că l-ar fi ajutat pe Duicu să scape de procesul cu ANI şi, în schimb, ar fi primit o avansare în funcţie la Bucureşti.

CSM trebuie să anunţe şi rezultatele pentru Secţia penală a ÎCCJ. Printre magistraţii înscrişi sunt nume extrem de controversate, care au avut probleme penale şi au fost acuzaţi că au susţinut diverşi politicieni cu probleme de corupţie. Este vorba despre magistraţi precum Mihai Udroiu, Adina Cioflan, Laura Şoane sau Marius Cristian Epure (judecătorul care l-a achitat pe Mazăre).

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne