Judecătoria Chişinău obligă Guvernul să-l repună în funcţia de şef al Inspectoratului General de Poliţie pe Alexandru Pînzari

Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General de Poliţie
Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General de Poliţie (Captură Foto / privesc.eu)

Alexandru Pînzari ar fi fost demis ilegal de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), cel puţin aceasta se arată într-o decizie a Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani.

Potrivit instanţei, hotărârea Guvernului condus de Maia Sandu, din 10 iunie 2019, prin care Alexandru Pînzari a fost sancţionat disciplinar cu eliberarea din funcţia de şef al IGP se anulează.

Mai mult decât atât, magistraţii de la Judecătoria Chişinău au specificat că Pînzari a fost demis ilegal şi obligă Guvernul să fie restabilit în funcţie, notează UNIMEDIA.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul, conform aceleiaşi hotărâri a magistraţilor, urmează să-i achite fostului şef IGP salariul pentru absenţa forţată de la muncă pentru perioada din data eliberării ilegale din funcţie şi până în data restabilirii în funcţie.

De asemenea, Pînzari va beneficia de despăgubiri în valoare de 5.000 de lei cu titlul de asistenţă juridică. Decizia poate fi atacă la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile.

La momentul actual, IGP este condus de către ex-directorul-adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Vadim Cojocaru, acesta fiind numit în funcţie de actualul ministru de Interne, Pavel Voicu.

Amintim că Alexandru Pînzari a fost demis de către fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, care a declarat atunci că „în cadrul Ministerului de Interne, în momentul de faţă acţionează un om de o moralitate precară, un om care a fost în mod plenar implicat în evenimentele din 7 aprilie, un om care a demonstrat pe parcursul timpului că slujeşte unui regim criminal, oligarhic şi nu legilor ţării, nu Constituţiei şi nu poporului Republicii Moldova”.

Menţionăm că anterior Pînzari, unul dintre persoanele apropiate fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, a deţinut funcţia de Director interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare în perioada 2015-2016 şi şef adjunct al Poliţiei Criminale a Direcţiei Generale Servicii Operative în perioada 2010-2014.