Julian Assange susţine că CIA şi saudiţii au creat Statul Islamic

Cu ocazia aniversării primului său proiect anti-secret, Julian Assange a declarat că grupul jihadist Statul Islamic, ce face ravagii în Irak şi Siria în prezent, a luat naştere printr-o serie de acţiuni şi deciziile luate de CIA şi Regatul Saudit. Cu ocazia aniversării, WikiLeaks a publicat câteva sute de mii de noi documente.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Agenţia Centrală Americană de Informaţii (CIA), împreună cu Arabia Saudită, au pavat drumul pentru crearea grupului terorist Statul Islamic (cunoscut sub numele de ISIS sau Daesh), a declarat fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.

Cu ocazia publicării a peste 500.000 de noi documente în cursul zilei de luni, Assange a explicat lanţul de evenimente care a dus la extinderea terorismului jihadist în Orientul Mijlociu.

El a indicat CIA şi regimul saudit ca principali suspecţi, susţinând că decizia lor de a cheltui miliarde de dolari pe înarmarea militanţilor afgani împotriva forţelor sovietice a fost primul pas în acest proces.

Această mişcare a dus la crearea grupului terorist Al-Qaeda, care în schimb a creat cadrul pentru atacurile din 11 septembrie 2001, oferind astfel Statelor Unite o scuză pentru a invada Irakul şi Afganistanul, a continuat Assange.

“Dezvoltarea grupului Al-Qaeda a dus în cele din urmă la atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, permiţând desfăşurarea invaziei americane în Afganistan şi Irak şi a unui război care a durat peste un deceniu, lăsând în urma sa o bază ideologică, financiară şi geografică pentru ISIS”, a declarat Assange.

Conform unor documente publicate anterior, oficiali ai serviciului american de informaţii au descoperit cu ani în urmă că diverse grupuri militante plănuiau să formeze un aşa-zis califat în Orientul Mijlociu.

Saudiţii au finanţat în mod deschis ceea ce ei numesc “forţe ale opoziţiei” în Siria, un grup de militanţi susţinuţi de occident care au luptat împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad începând din 2011.

Assange a făcut aceste remarci cu ocazia celei de-a 6-a aniversări a primului său proiect pro-transparenţă, numit “Cablegate”, când echipa sa a făcut publice mai multe documente confidenţiale care aparţineau administraţiei SUA în 28 noiembrie 2010.

Numit “Carter Cables III”, noul set de documente dezvăluit luni a inclus câteva mii de documente de pe vremea fostului preşedinte american Jimmy Carter.

9/11 încă o problemă

Revista Europhysics - o respectată publicaţie a comunităţii de fizicieni europeni - a publicat în luna septembrie un raport realizat de 4 experţi care susţin că “dovezile indică, în mod covârşitor, spre concluzia că cele trei clădiri au fost distruse prin demolare controlată”. Un lucru mai puţin cunoscut de către publicul larg este că pe 9 septembrie au căzut trei clădiri, una dintre ele - WTC 7 - la peste 7 ore de la căderea turnirulor. Înaltă de 47 de etaje, WTC 7 s-a prăbuşit oficial ca urmare a loviturilor primite de la bucăţile desprinse din Turnuri. Motivul oficial este puternic contestat şi pentru că WTC 7 se afla la 100 de metri de cele două Turnuri.

Studiul este rezultatul muncii lui Steven Jones, fost profesor de fizică la Brigham Young University; Robert Korol, profesor emerit de inginerie civilă la McMaster University în Ontario, Canada; Anthony Szamboti, inginer în design mecanic cu o experienţă de 25 de ani în design structural în industriile aerospaţială şi a comunicaţiilor; şi Ted Walter, director de strategie şi dezvoltare pentru Architects & Engineers for 9/11 Truth, o organizaţie nonprofit care include în prezent peste 2.500 de arhitecţi şi ingineri revoltaţi de varianta oficială vehiculată în SUA.

De asemenea, raportul a concluzionat: “Ţinând cont de implicaţiile complexe, este obligatoriu din punct de vedere moral ca această ipoteză să fie supusă unei investigaţii cu adevărat ştiinţifice şi imparţiale de către autorităţile responsabile”.

Cercetătorii au mai descoperit faptul că “singurul fenomen capabil să provoace prăbuşirea completă a unor astfel de clădiri este cunoscut sub numele de demolare controlată, în cadrul căreia explozibili sau alte dispozitive sunt folosite pentru a demola intenţionat o structură”.

Raportul pare să conteste versiunea oficială a administraţiei americane, ce susţine că Turnurile Gemene au fost doborâte de avioanele controlate de terorişti care au intrat în ele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe