Jurnalistul Alex Costache a câştigat procesul cu fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir

Daniel Dragomir
Daniel Dragomir (bursa.ro)

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză jurnalistului Alex Costache (G4Media.ro/Ştirile TVR) în procesul intentat fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, condamnat pentru corupţie şi fugit în Italia, după ce acesta a scris despre ziarist că este ”agentul Alex Costache de la TVR (plătit de două ori din bani publici, şi de la TVR şi de la SRI)”, relatează G4Media.ro.

"Decizia nu este definitivă, dar este executorie, putând fi atacată de Daniel Dragomir cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recursul în civil este o cale extraordinară de atac", a declarat pentru G4Media.ro avocata Nicoleta Popescu - cea care l-a reprezentat pe jurnalist în procesul cu fostul ofiţer SRI. Nicoleta Popescu este şi cea care a câştigat la CEDO procesele deschise de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, şi judecătoarea Camelia Bogdan, precum şi multe cauze interne privind drepturile omului.

În motivare, judecătoarele Liliana Ion-Chiriţă şi Crina Bianca Trămândan au arătat că fostul ofiţer SRI a făcut aceste afirmaţii în public (pe Facebook şi pe blogul personal, preluate apoi în presă) ”fără bază probatorie factuală întemeiată” şi ”cu rea-credinţă , ”din răzbunare”, cu scopul ”de a-l expune pe reclamant dispreţului public” şi de a-i afecta reputaţia ”sub aspectele vieţii private şi socio-profesionale” pentru că jurnalistul a scris despre problemele penale ale fostului ofiţer SRI.

Instanţa a apreciat că fostul ofiţer SRI ”nu era jurnalist la data faptelor, ci numai se folosea public de o fostă calitate a lui de lucrător în cadrul Serviciului Român de Informaţii”, prin urmare nu i s-ar fi aplicat principiul bunei-credinţe apărat de CEDO în cazul jurnaliştilor, ”dacă s-ar fi putut reţine vreo bună credinţă a pârâtului (Daniel Dragomir – n.r.)”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne