Kelemen Hunor, mesaj tranşant: UDMR nu susţine suspendarea lui Iohannis. Nu a încălcat Constituţia

UDMR nu se raliază unui eventual demers de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis avansat de alianţa PSD-ALDE, a fost mesajul tranşant transmis de liderului maghiarilor Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis nu a încălcat Constituţia când a respins propunerea PSD pentru funcţia de premier al României, astfel că nu există motive pentru suspendarea sa din funcţie, a declarat, miercuri, liderul UDMR Kelemen Hunor.

"Din punct de vedere constituţional, preşedintele nu a încălcat nimic. Sper că se va înainta o altă propunere. Preşedintele a cerut altă propunere de la PSD ALDE. Majoritatea este recunoscută de Iohannis şi sunt convins că vor veni cu o altă propunere. Nu există niciun articol pe care să se construiască o suspendare a preşedintelui. Suspendarea nu e fezabilă şi nu suntem de acord cu aşa ceva", a precizat Kelemen Hunor, citat de stiripesurse.ro.

Preşedintele UDMR le transmite celor de la PSD şi ALDE să vină cu o nouă propunere de premier, însă atrage atenţia că nu este dispus să le dea un "cec în alb".

"Acel acord rămâne valabil. Aşteptăm nominalizarea pentru a susţine votul de investitură. Nimeni nu dă un cec în alb nimănui. Când vom afla nominalizarea, putem să vedem dacă susţinem sau nu. Poziţia noastră e corectă, transparentă şi onestă. Nu putem discuta de o criză politică. Ar fi binevenită o discuţie între liderii coaliţiei şi preşedintele. Vrei nu vrei, va fi o coabitare lungă. Despre o criză nu e momentul să vorbim. Nu ne ajută", a adăugat Kelemen Hunor.