Kerry, Putin, o servietă şi umilirea Americii

Conţinutul misterios al servietei pe care o avea secretarul de stat american John Kerry în momentul în care a sosit la Moscova săptămâna trecută a fost dezvăluit: a fost vorba de documente pentru discuţiile pe tema Siriei.
Secretarul de stat american John Kerry soseşte la Moscova, 23 martie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.03.2016

Servieta de culoare roşie a cauzat o agitaţie destul de mare când Kerry a fost fotografiat ţinând-o strâns la sosirea sa în Rusia pentru a participa la discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul de Externe Serghei Lavrov.

“[În servietă] se aflau documente pentru discuţiile cu Putin şi Lavrov”, a declarat jurnaliştilor viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, adăugând totuşi că nu poate specifica exact despre ce documente era vorba.

Putin a menţionat în timpul unei întâlniri cu oficialul american la Kremlin că servieta i-a atras atenţia.

“Am văzut momentul sosirii dumneavoastră şi m-am supărat puţin. Pe de o parte, este o atitudine egalitaristă [faptul că v-aţi purtat singur servieta]. Pe de altă parte, nu are secretarul de stat al SUA pe cineva care să transporte servieta pentru el?”, a glumit liderul rus.

“M-am gândit că poate aţi considerat că nu puteţi avea încredere în nimeni [pentru a va transporta servieta], sau poate există bani acolo?”, a întrebat Putin, indicând faptul că banii ar putea fi folosiţi în timpul negocierilor.

Ca răspuns, Kerry a declarat că îi va dezvălui lui Putin conţinutul valizei de îndată ce vor putea discuta în privat.

“Veţi fi surprins. Va fi o surpriză pentru dumneavoastră, o surpriză plăcută”, a susţinut Kerry.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor