Kievul descoperă o “cârtiţă” în Guvernul lui Zelenski în urma interogării “naşului lui Putin”

Viktor Medvedciuk, după capturarea sa în Ucraina pe 12 aprilie 2022
Viktor Medvedciuk, după capturarea sa în Ucraina pe 12 aprilie 2022 (Getty Images)

Şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, a declarat că, în urma interogatoriilor la care a fost supus politicianul ucrainean Viktor Medvedciuk, cunoscut ca “naşul lui Putin”, au fost descoperite mai multe reţele de informaţii şi a fost demascată o “cârtiţă” chiar în guvernul Ucrainei, relatează Ziare.com.

Maliuk a precizat că SBU a reuşit să expună reţeaua de agenţi a aşa-numitului “Profesor”, care a funcţionat în regiunile Odesa şi Ivano-Frankov şi a fost folosită pentru colectarea de date şi transferarea lor Federaţiei Ruse.

“În plus, putem aminti şi reţinerea unei ‘cârtiţe’ – un oficial al Cabinetului de Miniştri, şeful unui departament, care a transmis informaţii, în special informaţii secrete, inamicului”, a spus şeful SBU.

De asemenea, a continuat Maliuk, “cârtiţa” a fost deja condamnată la 12 ani de închisoare.

Tototdată, conform sursei citate, reţeaua “Profesorului” a fost implicată nu numai în colectarea de date în beneficiul Rusiei, ci şi în organizarea autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

Reamintim că Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu anul trecut pentru a răspunde la acuzaţiile de trădare şi finanţare a terorismului, pe care le neagă.

El a evadat la câteva zile după ce a început invazia rusă din februarie, dar a fost capturat ulterior de Ucraina.

Garda de corp a oligarhului a declarat ulterior că încercarea şefului său de a evada din ţară a fost organizată de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) sub instrucţiunile Kremlinului. Potrivit bărbatului, din conversaţiile oligarhului fugar ar fi reieşit că evadarea a fost pregătită din ordinul preşedintelui Vladimir Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe