Klaus Iohannis, Andrzej Duda şi Vladimir Zelenski prezenţi la sărbătorirea a 30 de ani de independenţă a R. Moldova

Vladimir Zelenski, Klaus Iohannis, Maia Sandu şi Andrzej Duda la Chişinău
Vladimir Zelenski, Klaus Iohannis, Maia Sandu şi Andrzej Duda la Chişinău (presedinte.md)

La evenimentele dedicate celor 30 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova alături de oficialii moldoveni au participat şi oaspeţi de onoare - Klaus Iohannis, preşedintele României, Andrzej Duda, preşedintele Republicii Polone, Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, şi Denys Shmyhal, prim-ministrul de la Kiev.

Astfel, preşedintele Maia Sandu împreună cu oaspeţii de onoare dar şi colegii din Guvern şi Parlament, i-au comemorat pe cei căzuţi pentru independenţa ţării, l-au omagiat pe domnitorul Ştefan cel Mare, şi au urmărit parada militară din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„I-am felicitat pe toţi cetăţenii Republicii Moldova cu prilejul sărbătorii, menţionând că guvernarea le propune un nou proiect de ţară pentru un stat prosper, liber şi reîntregit”, a scris şefa statului pe pagina sa de socializare după finalizarea evenimentelor.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că pentru aceasta, este nevoie să se facă echipă între stat şi cetăţeni, toţi punând umărul la un proiect naţional de curăţare şi de consolidare a statului, ca să se avanseze pe drumul spre prosperitate şi integrare europeană.

Preşedintele Maia Sandu le-a mulţumit omologilor săi din România, Ucraina şi Polonia pentru prezenţa la Chişinău în această zi de sărbătoare, gest care în opinia sa ar confirma „buna vecinătate, parteneriatul şi prietenia dintre ţările noastre”.

Klaus Iohannis, Andrzej Duda şi Vladimir Zelenski, au făcut declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă, transmiţând mesaje de susţinere şi felicitare cu ocazia marcării a 30 de ani de independenţă a R. Moldova.