Klaus Iohannis nu exclude o posibilă coaliţie guvernamentală PSD - PNL în viitor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, joi, că ce a realizat USL-ul nu poate fi şters cu buretele iar ruperea alianţei nu înseamnă că, la o adică, PNL şi PSD nu s-ar putea gândi la o coaliţie de guvernare, cândva, în viitor:

Întrebat de presă dacă mai vede posibilă o colaborare între liberali şi social-democraţi după ruperea USL, Klaus Iohannis a răspuns afirmativ:

"În practică s-a văzut că lucrurile pot fi aduse la un numitor comun. USL s-a rupt, dar asta nu înseamnă că trebuie să ştergem tot cu buretele. A funcţionat, chiar şi la guvernare. În opoziţie a funcţionat excelent, dar chiar şi la guvernare a funcţionat bine un an jumate. Nu se va reveni în alianţă, fiindcă alianţă a fost USL, ea a fost denunţată. Asta nu înseamnă că nu se poate gândi o coaliţie de guvernare între liberali şi social-democraţi. Nu acum, într-o altă etapă, când se va ivi. Nu pot fi excluse astfel de scenarii şi, în măsura în care liderii acestei coaliţii vor colabora foarte bine, se pot obţine rezultate", a răspuns Iohannis, citat de HotNews.

Declaraţia vine la o zi după ce Crin Antonescu l-a acuzat pe Victor Ponta de lipsă de curaj, de faptul că nu este în stare să-şi asume cinstit un program de guvernare PSD-UDMR şi să anunţe public dacă va candida la prezidenţiale sau nu.

Demisionat din fruntea Senatului pentru a demonstra că nu mai există USL, Crin Antonescu a declarat miercuri că Victor Ponta încearcă să vândă un USL chinezesc, contrafăcut, şi că falsifică până şi ideea de dialog cu opoziţia, iniţiind un simulacru de alianţă cu Calin Popescu Tăriceanu, pe care Ponta încearcă să-l prezinte drept liberal.