Klaus Iohannis: ”Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL şi am de gând să câştig Preşedinţia”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, se declara optimist în ceea ce priveşte şansele sale de a câştiga cursa pentru Cotroceni. Prezidenţiabilul Johannis a estimat marţi că, în primul tur de scrutin va obţine 35% din din voturile exprimate, iar în turul doi va mobiliza pe toată lumea şi va câştiga, cu o prezenţă mai mare decât în primul tur, informează Mediafax.

Prezidenţiabilul ACL l-a creditat pe Victor Ponta cu 36% din voturi în turul I.

”Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL şi am de gând să câştig Preşedinţia”, a mai spus Iohannis, răspunzând unor întrebări.

Întrebat care este relaţia sa cu liderii PDL şi colaborarea dintre cele două partide ale ACL, Iohannis şi-a exprimat convingerea că toate organizaţiile PDL vor fi de partea lui la alegerile din noiembrie.

”Ne înţelegem mult mai bine decât am crezut că ne vom înţelege. În multe judeţe s-a produs o apropriere şi o colaborare instantanee, până când nici nu am finalizat la vârful partidului înţelegerile”, a comentat el relaţia dintre PNL şi PDL. Acesta mai spune că pentru turul turul II de scrutin se va mobiliza toată lumea şi va câştiga alegerile.

Liderul PNL a admis că are o relaţie mai bună cu Vasile Blaga decât cu Crin Antonescu însă şi-a exprimat convingerea că toată lumea se va mobiliza în turul II, inclusiv Crin Antonescu.

Klaus Iohannis a mai precizat că se aşteaptă ca în turul II al prezidenţialelor să fie o prezenţă mai mare decât în primul tur de scrutin şi a mai anunţat că, în viitorul apropiat, va lansa o carte despre viaţa sa, carte al cărei titlu va fi "Klaus Iohannis 'pas cu pas' ".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne