Kliciko învingător clar la Moscova

(RHONA WISE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.10.2013

Boxerul ucrainean, Vladimir Kliciko, şi-a păstrat titlurile la versiunile WBA, IBF, WBO şi IBO, după o victorie la puncte în faţa rusului Alexander Povetkin pe care l-a învins la puncte în meciul disputat sâmbătă la Moscova.

Campionul mondial en-titre l-a dominat clar, conform deciziei unanime a celor trei arbitri judecători, pe adversarul său cu trei ani mai tânăr în faţa căruia pierduse un meci într-o dispută la categoria grea pentru Jocurile Olimpice.

În tot palmaresul său Povetkin deţinea o serie de 26 de meciuri fără înfrângere înaintea galei de la Moscova în timp ce Kliciko deţinea 61 de victorii din 64 de meciuri în cariera profesionistă.

Chiar dacă înaintea galei declara că vrea să termine partida înainte de gongul final, acest lucru nu s-a întâmplat, Kliciko reuşind să-şi trimită adversarul la podea de patru ori de-a lungul partidei iar între reprizele 7 şi 8 antrenorul lui Povetkin a fost aproape de a arunca prosopul.

Scorul arătat de către brigada de arbitri la final a fost de 119-104, 119-104, 119-104 în favoarea ucraineanului poreclit Doctor Steelhammer.

Sumele acordate pentru acest meci au atins cote remarcabile, Kliciko fiind premiat cu 13,13 milioane de euro în timp ce adversarul său a primit 4,4 milioane de euro, aceste sume fiind depăşite doar de faimoasa întâlnire dintre Mike Tyson şi Lenox Lewis.

În prezent, presa de pe mapamond îl consideră boxerul numărul unu din lume dar foarte puţini ştiu că hobby-ul acestuia este scamatoria, cu care a fost prezent în cadrul mai multor emisiuni în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor