Kovesi învinge din nou Inspecţia Judiciară în instanţă. Al treilea proces câştigat

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a câştigat un nou proces cu Inspecţia Judiciară, care o acuzase că nu ar fi respectat confidenţialitatea lucrărilor. Mai exact, Laurei Kovesi i se imputase că a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii care vizau dosarul familiei Cosma, respectivele discuţii fiind probe în acea cauză, relatează Hotnews.

Concret, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ) a respins marţi recursul Inspecţiei Judiciare, care contestase decizia CSM din 24 iunie 2019. La momentul respectiv, Consiliul Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de Laura Codruţa Kovesi, acuzată că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii care vizau dosarul familiei Cosma.

"Respinge cererea de suspendare formulată de recurenta Inspecţia Judiciară. Respinge recursul formulat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat", este decizia luată marţi de instanţa supremă.

Hotărârea este definitivă.

Acesta este al treilea proces câştigat de Laura Kovesi cu Inspecţia Judiciară.

Reamintim că în epoca Dragnea, fosta şefă a DNA a fost vizată de mai multe acţiuni disciplinare ale Inspecţiei Judiciare, condusă de Lucian Netejoru, al cărui mandat a fost prelungit prin OUG de guvernul PSD.

Ulterior, când a ajuns pe lista finaliştilor pentru şefia Parchetului European, Kovesi a intrat şi în colimatorul celebrei Secţii Speciale pentru Investigarea Magistraţilor, unde a fost anchetată de Adina Florea, protejata lui Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne