Kremlinul face noi percheziţii la locuinţele suporterilor lui Navalnîi. DUPĂ alegeri

Kremlinul se teme. Sfârşitul este aproape - revoluţia online începe să muşte. A ajuns chiar şi în stepele Rusiei
(Captură Foto)

Joi, autorităţile ruse au efectuat cel puţin 150 de percheziţii în locuinţe şi birouri aparţinând susţinătorilor dizidentului Alexei Navalnîi, potrivit postărilor lui Leonid Volkov, un aliat al lui Navalnîi.

Măsurile au avut loc la doar patru zile după ce partidul Rusia Unită, susţinător al lui Vladimir Putin, a pierdut peste o treime din locuri în consiliul oraşului Moscova şi a suferit pierderi în alegerile locale din oraşe importante, în ciuda faptului că a reuşit să-şi păstreze poziţia dominantă în Rusia.

Navalnîi şi-a îndemnat susţinătorii să voteze virtual pentru a încerca să reducă şansele candidaţilor susţinuţi de Kremlin în toată ţara, strategie care pare să fi avut un anumit succes.

"Numărul total al percheziţiilor este de peste 150 şi nu mai puţin de 1000 de poliţişti din Rusia au fost implicaţi (în raiduri"), a scris Volkov.

Popularitatea lui Vladimir Putin se erodează încet, şi, pe măsură ce mass media tradiţională pierde teren în faţa mijloacelor complementare de comunicaţie - mediul on-line în principal - ruşii devin tot mai bine informaţi despre corupţia regimului de la Kremlin.

Fenomenul transmiterii de ştiri şi informaţii în mediul online a produs o adevărată furtună în establishmentul diferitelor ţări - începând cu regimul comunist chinez, cu crimele sale odioase, până la Orientul Mijlociu sau Rusia lui Putin. De această adevărată furtună din mediul politic nu a scăpat nici Statele Unite, unde establishmentul politic american a încasat o surprinzătoare lovitură prin alegerea lui Donald Trump la cârma Casei Albe la sfârşitul anului 2016.