Kremlinul se află în raza de acţiune a armelor deţinute de Kiev, susţine un oficial al serviciilor de informaţii ucrainene

Soldaţi în Ucraina
Soldaţi în Ucraina (unian.net)

Kremlinul se află în raza de atac a mijloacelor militare de care dispune Ucraina, a declarat, miercuri, la televiziunea naţională ucraineană, Vadim Skibiţki, un reprezentant al Serviciului de Informaţii al Apărării din Ucraina, potrivit The New Voice of Ukraine.

Skibiţki a răspuns la remarca gazdei emisiunii potrivit căreia ruşii nu au desfăşurat sisteme de apărare aeriană în apropierea aerodromului Engels, care a fost atacat de mai multe ori de drone ucrainene, ci au desfăşurat sisteme de apărare aeriană în apropierea Kremlinului.

"Dar acest lucru are loc după incidentul de la Engels. Iar acest lucru sugerează că, în cazul în care putem ajunge la Engels, vom ajunge şi la Kremlin", a precizat Skibiţki.

La 19 ianuarie, în spaţiul public au apărut fotografii şi videoclipuri cu instalaţii de apărare antiaeriană amplasate pe acoperişurile clădirilor şi pe terenuri libere din Moscova.

Un sistem de apărare aeriană a fost, de asemenea, observat în regiunea Moscovei, în apropiere de reşedinţa lui Putin din Novo-Ogaryovo.

Totodată, ruşii au început deja să instaleze sisteme de apărare antiaeriană şi în regiunea Novgorod din Rusia. Sistemele de apărare antiaeriană care îl vor proteja pe preşedintele Vladimir Putin şi pe apropiaţii săi au fost observate în apropierea reşedinţei acestuia din satul Iaşcerovo, districtul Valdai, relatează Ukrainska Pravda, citând proiectul media rusesc Agentstvo Novosti.