Kuleba susţine că şi Ucraina are dreptul să lovească teritoriul rusesc: E greşită ideea că Rusia poate, şi noi nu

Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei
Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei (Epoch Times Romania)

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei The Wall Street Journal, că este greşită ideea că Rusia poate folosi tot ce are la dispoziţie “din punct de vedere tehnic” în Ucraina, în timp ce trupele Kievului nu au acelaşi drept.

“Ne concentrăm în primul rând pe lovirea ţintelor situate în teritoriile ocupate ale Ucrainei, pe eliberarea propriului nostru teritoriu. Dar, bineînţeles, ideea că Rusia poate face tot ce are la dispoziţie din punct de vedere tehnic în Ucraina, iar Ucraina nu are aceleaşi drepturi, este greşită din punct de vedere conceptual, moral şi militar”, a precizat Kuleba, făcând referire la atacurile cu drone din această săptămână asupra a trei baze aeriene din Rusia.

Totodată, ministrul a afimat că ţările occidentale nu ar trebui să se teamă de prăbuşirea Rusiei, aşa cum au încetat odată să se teamă de prăbuşirea Uniunii Sovietice:

“Îndemn lumea să nu se teamă de prăbuşirea Rusiei. Dacă roţile istoriei încep să se învârtă, nicio fiinţă umană nu le va putea opri. În loc să ne gândim cum să ajutăm Rusia să supravieţuiască şi să devină un membru normal al comunităţii internaţionale, este timpul să acceptăm faptul că Rusia nu poate fi un membru normal al comunităţii internaţionale. Nu cred că lumea se va prăbuşi dacă Rusia se va prăbuşi. Dar Rusia va fi ruinată de propriii cetăţeni, aşa cum s-a întâmplat cu imperiul rus”.

Reamintim că, luni dimineaţa, o explozie a avut loc la baza aeriană Engels, în Rusia, două bombardiere strategice ruseşti Tu-95 fiind avariate.

Deşi Kievul nu a recunoscut că a efectuat atacul, unii experţi au speculat că ucrainenii ar fi putut modifica o dronă de recunoaştere Tu-141 din epoca sovietică pentru a efectua atacul.

Ulterior, au fost raportate alte două atacuri asupra unor baze aeriene ruseşti, la Diagilevo şi în apropiere de Kursk.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, trei militari ruşi au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi în urma incidentelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe