La 65 de ani se căsătoreşte cu o copilă. Cum au reacţionat locuitorii New York-ului (video)


Căsătoria copiilor este o problemă globală
Căsătoria copiilor este o problemă globală (Captură video)

Vedeta Youtube Coby Persin a înscenat o căsătorie între un bărbat de 65 de ani şi o fetiţă de 12 ani în diferite locuri turistice din New York, cum ar fi Times Square, pentru a vedea cum vor reacţiona oamenii.

Cei doi, care pozau pentru un fotograf, au generat oprobriul public, provocând reacţii variate. O femeie se oferă să ia fata pentru a o duce la poliţie, în timp ce un domn pur si simplu îi spune: "Ştii că acest lucru nu este normal, corect?"

Vă invităm să urmăriţi materialul video pentru a vedea cum au reacţionat oamenii.

Căsătoria copiilor este o problemă globală

Conform Centrului Internaţional de Cercetare cu privire la Femei, o fată din nouă, în ţările în curs de dezvoltare, se căsătoreşte înainte de 15 ani. Se estimează că, în cazul în care tendinţele actuale nu se schimbă, în următorul deceniu 150 de milioane de fete se vor căsători înainte de a împlini 18 ani.

Nu este prima oară când este realizat un experiment asemănător. Cu câteva luni în urmă, organizaţia umanitară KAFA, care militează pentru combaterea violenţei împotriva femeilor de orice vârstă, a produs un video asemănător în Beirut, Liban.

Maya Ammar, purtător de cuvânt al KAFA, a declarat pentru Huffington Post: "Unii oameni nu ştiu că legea permite căsătoria copiilor în Liban".

"Am ales să facem acest videoclip pentru a atrage mai mult atenţia şi, în acelaşi timp, pentru a implica direct oamenii într-o scenă reală care se întâmplă chiar în faţa ochilor lor. Scena pare şocantă pentru că practica în sine este şocantă", a adăugat oficialul.

O statistică realizată de UNICEF arată că aproximativ 70 de milioane de minore sunt obligate să se căsătorească cu oameni mult mai în vârstă decât ele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură