La Chişinău s-a desfăşurat reuniunea Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – R. Moldova

Clădirea Parlamentului R. Moldova
Clădirea Parlamentului R. Moldova (Epoch Times)

La Chişinău s-a desfăşurat cea de-a 18-a reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – R. Moldova. Aceasta a fost ultima reuniune din cadrul mandatului actualului Parlament European.

Europarlamentarul român Monica Macovei, copreşedinte al Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că în urma reuniunilor desfăşurate în ultimii cinci ani au fost obţinute mai multe rezultate. Oficialul a remarcat în acest sens obţinerea regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Macovei a precizat că acesta este un pas important care aduce încredere din partea altor state.

Potrivit eurodeputatului, următorul pas este semnarea Acordului de Asociere. “În recomandările noastre am cerut ca acesta să fie semnat chiar în luna aprilie curent. Crizele politice cer soluţii de criză. Trebuie soluţii de criză pentru Republica Moldova şi Ucraina. Răspunsul de criză al UE este, şi trebuie să fie, semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere şi integrarea cât mai rapidă în UE”, a afirmat Macovei.

În ceea ce priveşte perspectiva europeană a Republicii Moldova, Monica Macovei a opinat că aceasta există. Oficialul a mai apreciat că Acordul de Liber Schimb cu UE nu e făcut în avantajul UE, ci al cetăţenilor R. Moldova.

Ion Hadârcă, copreşedinte al Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – R. Moldova, a menţionat că reuniunea Comitetului a fost una rodnică, la finalul căreia au fost aprobate mai multe recomandări.

Comitetul de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova reprezintă un for care exercită controlul parlamentar asupra implementării Acordului de Parteneriat şi Cooperare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe