La Târgul GAUDEAMUS: "China ucide"

Gina Sturdza la prezentarea carţii China ucide, la Gaudeamus 2012
Gina Sturdza la prezentarea carţii China ucide, la Gaudeamus 2012 (Epoch Times)

Astăzi, 23 noiembrie, la ora 17.00, în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS, din Pavilionul Central Romexpo, la standul Editurii Niculescu, a fost lansat best-seller-ul „China ucide: un apel global la acţiune” de Peter Navarro şi Grey Autry.

Dintre cei doi autori, primul este cunoscut de mult ca unul dintre cei mai avizaţi comentatori americani în privinţa Chinei. Peter Navarro este profesor la University of California, Irvine şi a publicat o serie de cărţi şi articole ştiinţifice. De asemenea, este cunoscut pentru articolele sale din publicaţii de largă circulaţie, precum „The New York Times” şi „The Wall Street Journal”, dar şi pentru frecventele sale apariţii la posturi importante de televiziune.

Cea mai mare naţiune din lume, care în curând ar putea deveni şi economia nr. 1 a planetei, se transformă rapid în asasinul cel mai eficient al planetei. Antreprenori fără scrupule, chinezii inundă pieţele mondiale cu produse letale. Forma perversă a capitalismului chinez combină arme ilegale mercantiliste şi protecţioniste, pentru a "fura" locuri de muncă din toate domeniile industriei americane. Puterea militară a Chinei este antrenată spre o confruntare cu SUA. Între timp, directori, politicieni şi chiar academicieni americani păstrează tăcerea cu privire la ameninţarea din partea Chinei. Prin această carte, cel mai bine vandut autor şi economist, Peter Navarro, expune şi explică meticulos toate formele posibile ale afirmaţiei "China ucide", bazându-se pe cele mai recente tendinţe şi evenimente, pentru a reliefa o relaţie scăpată de sub control.

"China ucide" dezvăluie modul în care mii de dizidenţi chinezi din spaţiul cibernetic sunt închişi în "gulagurile Google"; cum hackerii chinezi lansează atacuri cibernetice coordonate asupra sistemului de apărare american şi asupra sectoarelor-cheie ale Americii; cum moneda subevaluată a Chinei dăunează Statelor Unite şi Europei; cum companiile americane au descoperit că riscurile de funcţionare în China sunt chiar mai rele decât şi-au imaginat, modul în care China promovează proliferarea nucleară pentru a obţine petrol, precum şi modul în care mass-media distorsionează povestea Chinei - inclusiv un "Hall of Shame" al Americii, cu cele mai grave acuze aduse Chinei.

În afară de volumul care lansat astăzi la GAUDEAMUS, lui Peter Navarro i-au mai apărut în româneşte alte trei cărţi: „Sincronizarea strategiei de afaceri cu ciclurile economice” Editura ALL, 2010; „China. Războaiele care vor veni”, Editura Niculescu, 2011; „Ce ştiu cei mai buni absolvenţi de MBA”, Editura Meteor Press, 2012. Volumul „China ucide; un apel global la acţiune” va fi prezentat de Neagu Udroiu, scriitor, fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia.