La Vladivostoc a fost confiscat tot tirajul ziarului „Epoch Times”

În tipografia „Deliprint” din Vladivostoc, în seara zilei de 26 iulie, a fost confiscat tirajul în limba chineză al ziarului „The Epoch Times”. S-a întâmplat exact în momentul când Ivan Poliacov, reprezentantul ediţiei în regiune, a venit împreună cu prietenii săi după ziare.

Epoch Times se publică la Vladivostoc din ianuarie 2012, până atunci era adus cu trenul de la Moscova, unde se editează din anul 2004. Versiunea rusă a ziarului se distribuie în instituţiile administrative şi publice din Moscova, Sankt-Peterburg şi alte oraşe din Rusia.

Relatează Ivan Poliacov: ”Am telefonat prietenilor mei şi i-am rugat să mă ajute să preluăm ziarele de la editură, dar am fost opriţi şi informaţi că în curând va veni o brigadă pentru a confisca ziarele. La acel moment acolo erau deja două persoane în civil şi alte două persoane care s-au apropiat de mine. La scurt timp au mai venit încă alţi oameni în 4 sau 5 maşini. Colaboratorii diferitelor servicii ne puneau aceleaşi întrebări. Aflând că ziarul este înregistrat şi că avem un contract de editare, aceştia au rămas uimiţi. Nu cunosc cine erau cei care ne-au pus întrebări, deoarece nu s-au prezentat. Ei ne-au percheziţionat genţile şi maşinile. ” În final, în afară de alte materiale a fost confiscată şi versiunea rusă a ziarului „The Epoch Times” .

La rugămintea redacţiei ziarului „The Epoch Times” de a comenta aceste evenimente în secţia de poliţie nr.3 a Direcţiei MAI din oraşul Vladivostoc ai cărei lucrători au confiscat tirajul, le-au propus să contacteze serviciul de presă al ţinutului Primorsc, însă acolo nimeni nu a răspuns apelului.

„The Epoch Times” este o publicaţie internaţională care apare în 19 limbi, în 35 de ţări. În Rusia ziarul se publică în limbile rusă şi chineză. El abordează probleme ce ţin de încălcarea drepturilor omului în China, de exemplu, despre prelevarea în masă a organelor de la oamenii vii, discipoli Falun Gong. În această activitate criminală sunt implicate judecătoria, poliţia şi alte organe de stat din China.

Fiindu-i frică de demascare, regimul comunist din China persecută pe toţi cei care vorbesc deschis despre încălcarea drepturilor omului. Sunt cunoscute fapte de atac şi ameninţare a colaboratorilor ziarului „The Epoch Times”, sustragerea utilajului din redacţie, a materialelor publicate, deteriorarea bunurilor.

„Eram urmăriţi de mult timp, doar că de la distanţă, dar în ultimile zile acest lucru se făcea deschis” - a menţionat Ivan Poliacov.

O confirmare a celor spuse este şi faptul că ziarele au fost depozitate în tipografie de mai multe zile, însă colaboratorii structurilor de forţă au apărut exact în ziua şi la ora la care venise Ivan cu prietenii săi să preia tirajul. De aici, conchidem că convorbirile telefonice sunt interceptate, deoarece decizia de a veni la tipografie a fost luată în seara zilei de 26 iulie, când Ivan şi-a sunat prietenii cu rugămintea de a-l ajuta.

Cine este interesat de împiedicarea răspândirii ziarelor în limba chineză în care se vorbeşte deschis despre încălcarea drepturilor omului în China, despre produsele toxice ale industriei chineze, despre afacerile tenebroase ale funcţionarilor de partid?

Se apropie ziua summit-ului liderilor statelor APEC care va avea loc la Vladivostoc. Iar acolo este aşteptat şi liderul Republicii Populare Chineze. Iar înainte de desfăşurarea unor forumuri internaţionale, de regulă, autorităţile şi organele de forţă îşi intensifică activitatea, încălcând drepturile cetăţenilor Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe